Marta Bellvehí inaugura #DibuixarCançons

L'exposició engega al Koitton Club de Barcelona el proper 29 de setembre

| 25/09/2016 a les 15:00h

L'última pàgina de la revista Enderrock és per a la cançó il·lustrada de Marta Bellvehí, que mes rere mes converteix en imatge alguna cançó del grup que apareix en portada. El 29 de setembre a les 19.30 h l'artista presenta #DibuixarCançons al Koitton Club de Barcelona, en un acte amb l'actuació d'Estúpida Erikah.
Marta Bellvehí

Aquesta tardor, Bellvehí agrupa totes les il·lustracions que ha fet des que va començar el seu projecte amb Enderrock, en una mostra que es podrà veure fins al 15 de novembre al Koitton Club de Barcelona. "Quan estava estudiant ens deien que era bo que agrupéssim els dibuixos en projectes, que hi hagués una idea al darrere comuna en totes les obres. Se'm feia molt difícil, i molt avorrit", explica Bellvehí. "Llavors vaig trobar el tema de les cançons en català, que va sorgir de manera natural, perquè sempre escoltava música quan dibuixava. Vaig penjar una primera cançó il·lustrada per inaugurar el meu blog i vaig pensar: ja ho tinc, ara sempre dibuixaré això". I tot i que l'imaginari visual de l'artista ha anat més enllà de les cançons, aquest és un projecte del qual no s'ha avorrit mai.

L'artista va començar dibuixant grups com  Els Pets o Manel. "Crec que tenen lletres amb imatges molt concretes, quotidianes, que són fàcils de portar a un terreny visual", diu. "En el cas de Txarango, quan vaig dibuixar 'Músic de carrer' vaig intentar no deixar-me influenciar per l'imaginari del grup i donar-li la volta, lluny del circ, les places i la festa." Tot i això, Bellvehí explica que cada il·lustració representa un petit repte per a ella: "Segons el moment em ve de gust encarar-ho cap a una banda o una altra. També recordo quan vaig dibuixar 'Viure sense tu' d' Obrint Pas, quan van fer els últims concerts a València. És un grup que havia seguit molt i volia expressar moltes coses amb una sola imatge. En aquests casos és més difícil, quan prens consciència que dibuixes sentiments que també comparteixen moltes persones que també escolten aquelles cançons".

Quant a la tècnica, Bellvehí diu que prefereix barrejar-ne diverses que adherir-se a una en concret: "Normalment treballo molt a llapis i amb aquarel·les i acabo de donar-hi color i textures amb Photoshop. Els textos normalment els faig amb boli o tinta, depenent de l'efecte que busco. Crec que això defineix bastant com sóc, m'agrada fer diverses coses alhora i provar-ne de noves".

Veure totes les il·lustracions juntes servirà per descobrir com ha evolucionat l'estil de Marta Bellvehí i veure el projecte sencer com una sola veu. A més, la il·lustradora ha creat un nou dibuix expressament per a l'exposició. "És una cançó d' Estúpida Erikah, ja que quan vaig començar a dibuixar cançons escoltava el seu disc Decorant interiors , d ecorant exteriors (Temps Record, 2010) i en vaig il·lustrar un parell", explica. Lluís Bòria, membre del grup, oferirà una actuació en acústic per a la inauguració, que serà el 29 de setembre.
Arxivat a: Enderrock