Obeses canta Verdaguer

El Teatre Romea acull una òpera-rock basada en l'obra del poeta

| 28/02/2017 a les 15:00h

Verdaguer, ombres i maduixes és el títol de l’òpera-rock que Obeses presentarà de l’1 al 5 de març al Teatre Romea de Barcelona. L’obra ja es va poder veure a Vic amb motiu de la clausura de 'Vic, capital de la cultura catalana 2016'.


“És una proposta que surt de dos grans verdaguerians osonencs, en Pep Paré i en Pere Tió, que un bon dia van imaginar de fer com fan amb altres literats en altres països, és a dir, fer una obra de teatre musical a partir de l’obra poètica, en aquest cas de Jacint Verdaguer. A partir d’aquí es van fer un seguit de trobades en les quals es va començar a donar forma a aquest anhel creatiu. Al final hi va haver la col·laboració del que l’any passat va ser 'Vic, capital de la cultura catalana', i es va decidir que aquest gran projecte artístic fos la clausura d’aquesta capitalitat. Amb aquest equip artístic vam plantejar l’obra, i quan vam tenir la selecció de textos em vaig posar a treballar en el que és la part compositiva”, explica Arnau Tordera, cantant, guitarrista i compositor d’Obeses.

Verdaguer, ombres i maduixes parteix de l’obra del poeta de Folgueroles. “L’obra de Verdaguer és quantiosa en nombre i en la dimensió pròpia dels textos i defuig absolutament el que és el concepte de la cançó contemporània. El que vam fer és extreure’n els elements més importants per tal que poguessin ser peces musicals contemporànies. Els textos s’entrellacen entre ells i hi ha referències diverses. Qui conegui Verdaguer amb certa profunditat en gaudirà molt, i qui no el conegui tindrà l’ocasió de descobrir-lo.” 

Un cop s’acabin les representacions a Barcelona el grup entrarà a l’estudi per enregistrar-ne el disc. I mentre preparen un nou treball de banda, tenen la intenció de seguir representant l’obra arreu de Catalunya. Ja es pot avançar que el 20 de maig seran a Girona.
Arxivat a: Enderrock