Els Quicos celebren amb un disc nou el vintè aniversari

Escolteu "Sóc d'allà baix", una de les noves cançons

| 07/09/2013 a les 06:59h

20 anys (DiscMedi, 2013) és el nou disc dels tortosins Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. L'àlbum combinarà noves composicions amb revisions dels seus temes més populars. Escolteu aquí "Sóc d'allà baix", una de les noves cançons.
Foto: Carles Rodríguez

Segons els Quicos, 20 anys "és un disc molt lliure que combina els tons intimistes amb el compromís i on pren un protagonisme important l’agraïment a la gent que durant aquests 20 anys ha donat suport al treball del grup". Entre les 13 noves gravacions de l'àlbum hi ha noves composicions com "Sóc d’allà baix", on es reivindica el sud; "Cançó d’amor de multitud", on els Quicos agraeixen la fidelitat del seu públic; "Aubades d’ahir i de sempre", una 'crònica social indignada', i "La jota viatgera", un viatge jotero per les Terres de l’Ebre, el País Valencià, Mallorca i el Baix Aragó. Precisament els Quicos seran uns dels protagonistes principals en l'espectacle que l'Agrupació Musical Senienca ha produït com a cloenda de la propera Fira Mediterrània, i que posarà de relleu el paper de la zona de l'Ebre i els Ports com a cruïlla geogràfica i cultural dels Països Catalans, amb la jota com un dels grans eixos vertebradors.
Pel que fa a les noves versions del disc, els Quicos han revisat bona part del seu primer repertori. Així, "Lo banc del si no fos" s'ha reconvertit en una balada; "De la Terra de l’Ebre DO" s'ha enriquit amb la col·laborció del Cor Flumine, i s'ha renovat la cançó del bandoler trabucaire "Panxampla".
20 anys es presentarà en directe aquest dilluns 2 de setembre al Parc Municipal de Tortosa, dins de la programació de les Festes de la Cinta d'enguany. La nit seguirà després al mateix escenari amb els punxadiscos El Belda i Xerramequ.

Arxivat a: Sons de la mediterrània, Quico