Tradicionàrius, traca final

Els Quicos amb la Cobla Catalana dels Sons Essencials, aquest 27 de març al CAT

| 26/03/2015 a les 07:00h

Divendres 27 de març es posarà el punt final al XXVIII Festival Tradicionàrius. Al CAT (22 h) tindrà lloc l'actuació conjunta de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries amb la Cobla Catalana dels Sons Essencials. Música d'arrel viva i festiva de la mà de dues de les principals formacions del folk català actual.


Els sons genuïns de la cobla i de la rondalla, els patrons populars de la jota, la rumba, el contrapàs, la força de les lletres reivindicatives... El grup tortosí Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries i la Cobla Catalana dels Sons Essencials, capitanejada per Marcel Casellas, s'aplegaran a l'escenari per posar tots aquests elements en joc i també per fer ballar i xalar el personal en la cloenda del Tradicionàrius. La tradicional cercavila de les Colles de Cultura de Gràcia, que cada any recorre els carrers des de la plaça de la Vila fins al CAT, s'ha anul·lat aquest cop amb motiu dels tres dies de dol oficial establerts pel govern a causa de l’accident d’avió de Germanwings.

Premi Nacional de Cultura per als Quicos

Els Quicos, que compartiran la cloenda del festival amb la Cobla Catalana dels Sons Essencials i que l'any passat ja van presentar l'espectacle La jota més bella al costat de la Cobla Reus Jove, no paren. Acaben de publicar un llibre de tires còmiques amb el dibuixant Iñaki Copoví i ahir, 25 de març, es va fer públic que són guanyadors d'un Premi Nacional de Cultura 2015, que atorga el ConCA, "per l'èxit en la tasca de recuperació i difusió del patrimoni musical popular i tradicional de la Catalunya sud".
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Noi, Mut, Ferreries, cobla, catalana