Doble estrena de la Cobla Sant Jordi

El 9 de maig, sardanes inèdites de Garreta i presentació de 'Sardanes d'Enric Ortí vol. 2'

| 04/05/2015 a les 11:00h

Els de la Cobla Sant Jordi no paren. Aquest dissabte 9 de maig a la nit presentaran el disc Sardanes d'Enric Ortí vol.2 (DiscMedi) a Ripollet. Abans, al matí, hauran estrenat al Monestir de Sant Feliu de Guíxols sis sardanes inèdites de Juli Garreta, en la presentació del catàleg en línia de l'obra del compositor.  
Foto: Enric Ortí i els seus companys de la Cobla Sant Jordi

El grup que ha treballat en la catalogació de l'obra de Juli Garreta –format per Joan Gay, Joaquim Rabaseda i Marisa Ruiz– ha trobat sis sardanes inèdites d'aquest mestre que va desenvolupar la composició sardanista com cap altre pels terrenys simfònics. Com a colofó de tota aquesta feina, el proper dissabte 9 de maig a les 10 del matí a l'Església parroquial del monestir de Sant Feliu Guíxols es presentarà el catàleg en línia del compositor guixolenc i la Cobla Sant Jordi interpretarà les sis sardanes inèdites que s'han trobat: "Visió", "Enyorança", "Flor de ginesta", "Oratges d'estiu", "Viola" i "La pubilla del Mas Gran". El concert es clourà amb la peça emblemàtica de Garreta, "Juny".

El vespre del mateix 9 de maig la Cobla Sant Jordi serà a Ripollet. En coproducció amb Ripollet Sardanista, presentarà a partir de les 21.30 h al Teatre Auditori del Mercat Vell de Ripollet el disc Sardanes d'Enric Ortí (vol. 2), un treball que aplega 14 peces –alguna d'estrena absoluta– del compositor i primera tenora de la formació que dirigeix Marcel Sabaté. L'any 2011 la formació ja havia publicat tot un treball dedicat a composicions d'Ortí: Enric Ortí, sardanes (DiscMedi).
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Juli Garreta, Cobla Sant Jordi, Enric Ortí