El mar de Mara Aranda

La cantant celebra 25 anys de carrera amb un nou disc

| 19/05/2015 a les 07:00h

La cantant valenciana Mara Aranda va publicar nou disc el passat 15 d'abril, Mare vostrum (Picap, 2015). És el primer treball que signa en solitari i apareix per celebrar els 25 anys d'una trajectòria professional que l'ha consolidat com una de les artistes referents de les músiques mediterrànies d'arreu del món.  
Mara Aranda

Ara fa tot just 25 anys que Mara Aranda va començar una carrera que l'ha convertit en referent de les músiques tradicionals en l'àmbit internacional. Va ser l'any 1990 quan van fundar Cendraires juntament amb Joansa Maravilla i Néstor Mont. Era un grup pioner pel que fa a la fusió de diverses músiques d'arrel. Només van poder gravar un disc de títol homònim, que va sortir quan el grup ja s'havia dissolt el 1998. Aquell any va fundar amb Efrén López el grup L'Ham de Foc, un projecte en què van introduir definitivament les sonoritats de la Mediterrània oriental i de tradicions medievals europees, que barrejaven amb les músiques de tradició valenciana per crear un llenguatge personal i únic. El grup va acabar desapareixent el 2006 després d'haver-se convertit en un dels projectes més importants i amb repercussió internacional del gènere.

En el seu afany incansable d'investigació, Aranda va fundar Al-Andaluz Project, formació encara activa que investiga les herències musicals de la península ibèrica: la música sefardita, l'andalusina i la música antiga europea. A part ha format part i publicat amb altres noms com Med'set Orkestra, Artaica i Solatge

Mare vostrum (Picap, 2015) és el disc que commemora aquests 25 anys de carrera. S'hi ha rodejat dels seus col·laboradors habituals dels últims anys, Jota Martínez (cítoles, viola de roda, lavta i busuqui), Abel García (lauto, viola de roda i baglama) i Sacha Gotowtschikow (percussions tradicionals i orientals). Es tracta d'un treball que readapta tot aquest mar d'influències i que intenta transmetre els coneixements adquirits durant tot aquest temps per fer que les tradicions pervisquin entre nosaltres per molts anys més.




Arxivat a: Sons de la mediterrània, Mara Aranda