Reviure el llegat musical osonenc

Jaume Ayats i Jordi Fàbregas recuperen 'El cançoner de Rupit - Pruit'

| 26/05/2015 a les 07:00h

Aquest dimecres 27 de maig a partir de les 21.30 h Jaume Ayats i Jordi Fàbregas actuaran a la Taverna del CAT, al bar del Centre Artesà Tradicionàrius, amb motiu de la reinterpretació de les cançons d'El cançoner de Rupit - Pruit, que va editar el Grup de Recerca Folklòrica d'Osona l'any 1983. 
Jaume Ayats i Jordi Fàbregas

Ara fa 32 anys el Grup de Recerca Folklòrica d'Osona va publicar el seu primer recull de músiques tradicionals en format de cançoner, El cançoner de Rupit - Pruit (Eumo, 1983), a partir de la recerca i l'estudi que havien iniciat el 1980 de les cançons antigues de la comarca d'Osona. L'any següent, el 1984, van editar un segon volum dedicat a aquest repertori. 

Jaume Ayats i Jordi Fàbregas recuperaran les cançons d'aquells volums aquest dimecres 27 de maig a partir de les 21.30 h. Ayats, membre del GRFO, és un dels grans estudiosos musicals del nostre país. Musicòleg de llarga trajectòria, actualment és director del Museu de la Música de Barcelona. Fàbregas, per la seva banda, va ser membre d'una gran quantitat de grups des dels anys setanta, com ara Coses i El Pont d'Arcalís. També és un dels creadors del festival Tradicionàrius, del qual és director.

L'actuació tindrà lloc al bar del Centre Artesà Tradicionarius, on a més de fer reviure les cançons d'aquell disc, interpretaran quatre cançons de carlins i republicans recuperades, a més de Va anar a fer cuieres, d'un dels grups creats per Jaume Ayats, La Nova Euterpe. Són cançons poc conegudes per la majoria però que són petites joies de racons encantadros de la nostra geografia. Absolutament per redescobrir.
Arxivat a: Sons de la mediterrània, CAT, Jordi Fàbregas, Jaume Ayats