Folk americà en majúscules

Silvia Iriondo homenatja Leda Valladares al CAT

| 24/06/2015 a les 07:22h

El cicle Hamaques que organitza la Casa Amèrica de Catalunya viurà aquest dijous 25 de juny (21.30 h) un concert excepcional al CAT de Gràcia; una gran cantant evocant-ne una altra: Silvia Iriondo retrà homenatge a Leda Valladares.


Leda Valladares (1919-2012) és una de les figures cabdals en l'estudi i la divulgació de les músiques tradicionals a l'Argentina, especialment les vinculades als pobles originaris. La seva tasca investigant les primitives bagualas, per exemple, és de referència. De ben joveneta va formar un grup anomenat FIJOS, sigles d'un ideari que mantindria al llarg de la seva trajectòria: Folclóricos, Intuitivos, Jazzísticos, Originales y Surrealistas. Més endavant es va vincular amb una altra figura gegantina i cosmopolita de la cultura sud-americana, Maria Elena Walsh, i juntes van explorar la música d'arrel, la cançó infantil, etc.

La cantant Silvia Iriondo és un dels grans noms en la renovació del folk argentí de les darreres dècades. Al CAT presentarà el seu darrer treball, Anònima: tribut a Leda Valladares, on recrea el repertori, però també l'esperit, de Leda Valladares, centrant-se en el treball de camp i el cançoner que aquesta va anar recopilant al nord argentí al llarg d'anys.



Arxivat a: Sons de la mediterrània, Leda Valladares, CAT, Casa Amèrica, Silvia Iriondo