Quasi mig segle de cantada

49a edició de la Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell

| 02/07/2015 a les 06:59h

S'ha presentat oficialment la 49a edició de la tradicional Cantada d'Havaneres que com cada any té lloc a la plaça del Port Bo del poble de Calella de Palafrugell. L'esdeveniment tindrà lloc aquest dissabte 4 de juliol, i enguany hi actuaran els conjunts Arjau, L'Espingari, Neus Mar i Port-Bo

Cantada d'havaneres a Calella de Palafrugell Foto: www.visitcalella.cat

La Cantada de Calella de Palafrugell és un dels esdeveniments més coneguts d'aquesta població costanera. Té l'origen a l'any 1966 amb una trobada de cantaires a la Taverna de Can Batlle que va assolir ja des de l’inici un gran èxit. Això va fer que es repetís l’acte l'any següent a la platja d’en Calau de la mateixa població. A partir del 1969, l’Associació d’Amics de Calella, organitzadora de la Cantada en aquell moment, va decidir traslladar-la a la plaça del Port Bo, on encara se celebra actualment.

Aquest dissabte dia 4 de juliol tindrà lloc el gran gruix de les activitats. Començaran amb el mercat d'artesans al passeig de Canadell i la inauguració de la exposició fotogràfica "L'havanera", d'Irene López, que es podrà visitar fins al 20 de juliol. La cantada començarà a les 22.30 h a la plaça del Port Bo. Els grups participants a l'edició d'enguany són  L'Espingari, de Montcada i Reixac, i els grups de Palafrugell Arjau i Neus Mar, a més de Port-Bo, grup impulsor de la cantada i que hi ha participat a totes les edicions.

L'estructura del concert serà la mateixa que els altres anys, amb cinc cançons cada grup i una part final on interpretaran un parell de cançons tots conjuntament. Com cada any també, un cop acabada la cantada els grups oferiran actuacions en tavernes pròximes de Calella. Durant la presentació s'ha informat que ja s'està preparant l'edició de l'any vinent, en què se celebrarà el 50è aniversari amb la implicació del conseller de Cultura i on es realitzarà una aposta per a la potenciació de l'havanera i la cultura popular com a elements de creació de riquesa per al territori.
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Calella de Palafrugell, Cantada d'Havaneres