Música d'arrel al Mas i Mas

El Born Centre Cultural acull aquest estiu noms destacats de la música popular

| 28/07/2015 a les 07:00h

El Festival Mas i Mas va néixer l'any 2003 amb la intenció d’oferir una activitat cultural de primer ordre durant el mes amb menys activitat de la ciutat de Barcelona; un festival que avui ja és un clàssic de les nits d'estiu i que des de fa alguna edició també incorpora la música d'arrel en la seva programació. 
Maria del Mar Bonet Foto: Juan Miguel Morales

Les nits d'agost a Barcelona van guanyar nous al·licients quan l'any 2003 el Grup Mas i Mas va programar la primera edició del seu festival homònim. Des d'aleshores s'han celebrat dotze edicions que han esdevingut un clàssic de la ciutat, repartits entre sis espais diferents i que ocupen quasi la totalitat de les nits del mes d'agost. L'edició d'enguany es reparteix entre aquests diversos escenaris, cadascun amb el seu estil, des de la música clàssica del MUHBA a la música electrònica del Moog, fins al jazz al Jamboree i el flamenc al Tarantos. 

El Born Centre Cultural serà també un dels espais del festival, que sota el nom de Sona el Món i Torna al Born acollirà les propostes més lligades a la música tradicional. Destacarà la doble jornada que ha programat l'1 i el 2 d'agost amb Maria del Mar Bonet, que actuarà acompanyada per Dani Espasa a les tecles i Antonio Sánchez a les percussions. Presentaran 'Homenatges', un tribut als autors pels quals sempre ha sentit una especial admiració la mallorquina. Una altra actuació destacada del Born és la que oferirà la jove Judit Neddermann el 16 d'agost acompanyada del seu grup per presentar el que de moment és el seu únic treball en solitari, Tot el que he vist (Temps Records, 2014).

El 22 d'agost visitarà el Born la cantant cubana Telva Rojas acompanyada pel trio de jazz Tomate, Trio & Cebolla, que s'han unit per retre tribut i recuperar les cançons del músic i compositor cubà Ignacio Villa, conegut com a Bola de Nieve, però en clau jazzística. I tot just abans d'acabar el mes, el 29 d'agost, serà interessant també l'actuació del duet que formen Pedro Javier González a la guitarra i Horacio Fumero al contrabaix, en un concert que a partir del flamenc ens evocarà sonoritats sudenques com tangos, milongas o bulerías en un anar i venir entre músiques d'un costat i l'altre de l'Atlàntic.

Trobareu tota la programació del festival aquí.
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Mas i Mas