Arsèguel ja ressona

La Trobada d'Acordionistes del Pirineu arriba a la 40a edició

| 15/07/2015 a les 07:00h

El petit municipi d'Arsèguel, a l'Alt Urgell, ja ho té tot a punt per a la Trobada d'Acordionistes del Pirineu, que enguany celebra quaranta anys de la seva primera edició. El festival tindrà lloc del 31 de juliol al 3 d'agost entre Arsèguel i la Seu d'Urgell, i fins al 7 d'agost en altres municipis de les comarques de Lleida.
Cati Plana i Artur Blasco Foto: Juan Miguel Morales 

Quan el 1976 el músic i divulgador Artur Blasco va decidir reunir alguns acordionistes del Pirineu a la petita localitat d'Arsèguel perquè mostressin algunes cançons tradicionals, pocs es podien imaginar que aquella trobada esdevindria en un dels festivals més importants dedicats a l'acordió diatònic de tot Europa. Des d'aleshores Blasco ha dirigit la trobada, organitzada per l'Associació Arsèguel i Acordionistes del Pirineu, i enguany arriba a la 40a edició, fet que la converteix en un dels festivals més antics de música popular de Catalunya.

El festival arrencarà amb un concert a la plaça de la catedral de la ciutat Lleida el dimarts 28 de juliol. La part central del festival tindrà lloc entre Arsèguel i la Seu d'Urgell entre el 31 de juliol i el 3 d'agost i portarà un amplíssim ventall de músics i formacions. En total hi haurà onze actuacions dividides entre els dos pobles de l'Alt Urgell, on destaca el concert de les quinze nacions, on quinze músics o formacions de quinze nacionalitats diferents actuaran conjuntament als jardins del seminari de la Seu. L'altra actuació multitudinària serà la que tindrà lloc a l'envelat d'Arsèguel, on 22 grups i formacions participaran en la trobada i on destaquen noms com els del trikitilari basc Kepa Junquera i els colombians Antonio Rivas i sus Vallenatos.

El diumenge serà el torn d'El Pont d'Arcalís i el dilluns hi haurà el Gran Concert Catalunya, amb els grans de l'acordió de casa nostra, com Carles Belda, Joan Garriga, Cati Plana, Brunzit i molts més. El festival s'ha anat estenent els últims anys pel territori i acaba amb actuacions en altres localitats lleidatanes: enguany les altres seus seran Vilagrassa, la Pobla de Cèrvoles, Castellbò i Puigcerdà. És una cita ineludible per als amants de l'acordió i de la música tradicional en general. Trobareu tota la programació aquí.
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Arsèguel, Acordió Diatònic, Artur Blasco