La música de la Setmana del Llibre

Pau Figueres i Xarim Aresté, protagonistes d'una conversa-concert l'endemà de la Diada

| 05/09/2015 a les 09:00h

L'Avinguda de la Catedral de Barcelona s'estableix com l'aparador de la Setmana del Llibre en Català al llarg d'aquesta setmana. Dins la programació de l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC), el Grup Enderrock organitza una presentació en format conversa-concert de dos guitarristes del moment: Xarim Aresté i Pau Figueres

Pau Figueres. Foto: May Zircus


Serà el dissabte 12 de setembre de 20 h a 20.45 h quan Pau Figueres conversarà amb el director de la revista 440 Clàssica i periodista de Sons de la Mediterrània, Jordi Martí i Fabra, sobre la relació de la seva música amb el folk, la guitarra catalana i el flamenc, per a continuació fer un tast musical. El músic Pau Figueres ha posat la seva guitarra al servei de cantants com Lídia Pujol, Carles Dénia i Gemma Humet, però no ha estat fins ara que s'ha llançat a presentar el seu disc com a solista, un treball que defineix com a "eclèctic" i que porta el seu mateix nom, Pau Figueres (Whatabout Music, 2015).

El mateix dia, just una hora abans, de 19.20 a 19.55 h, el protagonista serà Xarim Aresté. Conversarà amb la directora de redacció de la revista Enderrock, Helena Morén Alegret, al voltant de la lectura del poemari Catacumba umbilical (66 RPM Edicions, 2015) i la seva faceta de cantant, guitarrista, lletrista i compositor.

Camí de ser tot un poeta del rock, Xarim Aresté ho demostrarà a l'escenari tot combinant el seu recital acústic, on presentarà les cançons del seu nou disc, La rosada (BankRobber 2015), amb la lectura de poemes de Catacumba umbilical, on l’autor de Flix cerca nexes d'unió entre el passat, el present i el futur, i aposta per la reinvenció del que ens envolta per aconseguir que l'esperança triomfi.

Abans de passar per la Setmana del Llibre, Aresté serà guardonat als Premis Altaveu en la cerimònia que se celebrarà dimecres 9 com a preludi de la 27 edició del festival de Sant Boi de Llobregat. 

La fira estarà instal·lada fins al diumenge 13, però el gran gruix de les activitats seran l'endemà de la Diada. En aquest enllaç trobareu la programació detallada. 

Arxivat a: Sons de la mediterrània, pau figueres, setmana del llibre, xarim aresté