NewCat_ètnic: segona generació folk

Estrenem dues cançons del proper disc de la segona fornada del projecte

| 02/10/2015 a les 15:00h

Aquest diumenge 4 d'octubre The New Catalan Ensemble s'encarregaran de cloure la 35a edició del FIMPT a Vilanova i la Geltrú. Hi presentaran el segon volum de cançons del projecte, batejat com a Ruralisme il·lustrat (Seed Music, 2015), i abans del directe, a Enderrock.cat i a Sonsdelamediterrania.cat n'estrenem un parell de temes!

The New Catalan Ensemble Foto: Martí E. Berenguer

La música tradicional es torna a agermanar amb altres gèneres a la renovada The New Catalan Ensemble. A la segona fornada del projecte, que han batejat com a NewCat_ètnic, el graller Manu Sabaté encapçalada la direcció i s'acompanya de la viola de roda d'Adrià Grandia, la tenora i el saxo de Magí Canyelles, les percussions de Bernat Torras i Martí Hosta, la guitarra de Cisco Cardona i les videoprojeccions de Sílvia Isaac.
 
 
Pel que fa a la veu, la NewCat gaudeix de dues veus femenines, les quals han enregistrat el recull de cançons d'aquesta segona ronda al disc Ruralisme il·lustrat (Seed Music, 2015). A Enderrock.cat i Sonsdelamediterrania.cat estrenem un tema cantat per a cadascuna d'elles: "A la muntanya" amb Gemma Humet i "L'Hostal de la Pera + Sa núvia d'Algendar" amb Anna Ferrer

La banda, flexible i mutable segons les exigències de cada projecte, pretén unir les melodies tradicionals catalanes amb instruments bàsics d'altres gèneres. D'aquesta manera, la formació investiga la música ètnica però incorporant-hi artistes d'altres estils, que s'uneixen sense problemes i pluralitzen el ventall interpretatiu de cada tema.

El primer treball de NewCat va ser Coses que es diuen però que no es fan (DiscMedi, 2014), en què els instruments de cobla es trobaven amb els del jazz, i on destacava la participació de Joan Chamorro i d'Andrea Motis.

Després de presentar-se aquest diumenge 4 d'octubre a Vilanova i la Geltrú, la NewCat_ètnic actuarà a Saragossa (16 d'octubre) i a la Fira Mediterrània de Manresa (18 d'octubre). 



Portada del disc. Autor: Arnal Ballester
Arxivat a: Sons de la mediterrània, gemma humet, new catalan ensemble, fimpt, ruralisme il·lustrat, manu sabaté