La Garriga i la Granadella, sons tranquils...

Takul Rugi dedica un disc als dos pobles

| 21/11/2015 a les 07:00h

Meritxell Maza (viola) i Daniel Portavella (guitarra) són Takul Rugi, un singular duet de música instrumental i pròpia entre el folk i la cambra. Acaben de recollir vuit peces a l'àlbum La Garriga - La Granadella. Sons tranquils, serens, lluminosos, reposats. 
Takul Rugi

De la combinació de viola i guitarra en surt una sonoritat acústica, aspra, terrosa i lúdica. Amb aquest format, Takul Rugi ha confeccionat un àlbum que a voltes sona hel·lènic, a voltes far west, a voltes cambrístic, a voltes klezmer, a voltes com flors silvestres, a voltes com el circ... A més de les composicions pròpies hi han inclòs una particular lectura de la popular "Gnossienne n. 1", d' Erik Satie.

Després de diversos períodes 'd'hibernació' i d'haver gravat la maqueta Música de mercat –elaborada després d'haver tocat en diversos mercats setmanals de poble–, aquest nou treball és un homenatge als dos pobles on s'han gestat aquestes músiques: la Garriga, al Vallès Oriental, i la Granadella, a les Garrigues. A més, el repertori és representatiu de la trajectòria que aquest duo ha seguit des de fa set anys, ja que hi ha composicions antigues combinades amb altres de recents.

Arxivat a: Sons de la mediterrània, Takul Rugi, La Garriga, La Granadella