Llull, glosa i sobrassada

El Cap de Setmana de les Illes, al Tradicionàrius del 28 al 30 de gener

| 26/01/2016 a les 09:46h

Arriba un dels caps de setmana de pes en cada Tradicionàrius de Gràcia: el Cap de Setmana de les Illes. Enguany, es commemorarà amb una mostra artística al CAT sobre el 700 aniversari de la mort de Ramon Llull. I a més, oda a la sobrassada, gloses, foguerons, ball de bot, etc. 
Ramon Llull navegant cap a Tunísia i discutint amb els musulmans

Els actes del Cap de Setmana de les Illes arrencaran dijous 28 de gener a les 17 h amb la inauguració de l'exposició Cartells de Sa Pobla a Gràcia, a l'espai Musons de la Fundació Festa Major de Gràcia. I una estoneta després, a les 20 h, una altra inauguració, en aquest cas al CAT, amb la mostra L'art de l'Art de Ramon Llull , de la Universitat de les Iles Balears, amb obres commemoratives del 700 aniversari de la seva mort. Tot seguit, un clàssic: degustació de productes balears, "Oda a la sobrassada" amb Pere Tàpias i glosada oberta amb Mateu 'Xurí', Maribel Servera, Catalina Canyelles, Cor de Carxofa i tothom qui s'hi vulgui apuntar.

L'endemà, divendres 29 de gener, tindrà lloc també al CAT el concert Nits de Formentera, amb l'actuació d'Aires Formenterencs, Imaràntia, Xumeu Joan i Caramelles de Formentera, seguit de ball de bot amb l'emblemàtica formació Tramudança.

El dissabte 30 de gener, finalment, serà el gran dia de l'encesa dels Foguerons de Sa Pobla a Gràcia, però abans, durant el matí, hi haurà folk als mercats graciencs amb xeremiers i glosadors. Ja al vespre, la sonada de xeremiers i l'inici de la cercavila a la Plaça de la Vila donarà pas a la revetlla amb ximbombes, cantadors i foguerons per les places de la vila. La festa desembocarà a la plaça de la Virreina, amb ballada a càrrec de Tramudança, Xeremiers de Mallorca i Balladors del Raiguer.
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Ramon Llull, sobrassada, glosa, illes, Tradicionàrius