Ofici, joglar

El Tradicionàrius estrena un documental dedicat a Jaume Arnella aquest 17 de març

| 16/03/2016 a les 07:00h

Un dels grans personatges de la música popular catalana, Jaume Arnella, és el protagonista d'un documental que s'estrenarà aquest dijous, 17 de març, al CAT de Gràcia, en el marc del festival Tradicionàrius. La cita és a les 21.30 h, i l'entrada és lliure fins a completar l'aforament.


Abans de la projecció del documental, hi haurà una benvinguda musical amb tres músics que han treballat força amb Arnella: Ferran Martínez (acordió), Toni Oró (clarinet) i Rafel Sala (violoncel). Després d'una presentació a càrrec del director del Tradicionàrius, Jordi Fàbregas; el director del documental, Agustí Corominas, i el folklorista i lletrista Joan Soler Amigó, es farà un Ball d'homenatge, una de les moltes iniciatives que el romancer ha impulsat per animar la cultura i la música popular: juntament amb el coreògraf Joan Serra, Arnella va crear un ball cerimonial breu, basat en la dansa d'arrel tradicional, perquè s'interpreti en actes de reconeixement significat.

El documental Jaume Arnella, el joglar, d'una hora i mitja de durada, mostra l'itinerari d'aquest músic i romancer vinculat a la cultura popular, des dels temps del Grup de folk fins als romanços, passant per la recerca dels cançoners de diversos pobles i contrades, i és a més una reivindicació de l'antic ofici de joglar. "Aquesta és meva feina sense trampes, decorats o maquillatges", explica el protagonista del documental.

Arxivat a: Sons de la mediterrània, folk, Tradicionàrius, Jaume Arnella, documental