Cançons de 'fraternidade'

Joao Afonso presenta el disc 'Sangue Bom' aquest 10 d'abril al CAT de Barcelona

| 08/04/2016 a les 07:00h

El cantautor portuguès Joao Afonso actuarà aquest diumenge 10 d'abril al Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia (19 h) presentant el seu darrer disc, Sangue bom (autoeditat, 2014), amb cançons que parlen d'amor i de fraternitat i que reuneixen elements i vivències musicals de Portugal, Moçambic i Angola.
Joao Afonso. Foto: Augusto Brázio

Joao Afonso va néixer a Moçambic el 1965, i el 1978 es va traslladar a Portugal amb la seva família. El seu cognom és de pes dins el món de la cançó, perquè és nebot del popular Zeca Afonso, compositor de la llegendària "Grandola Vila Morena".

Al CAT, Afonso presentarà el seu últim disc, Sangue Bom, un recull de cançons d'amistat, fraternitat i amor escrites per Mia Couto i José Eduardo Agualusa i musicades pel mateix Joao Afonso. Tots tres han col·laborat en un àlbum que parteix del viatge d'Afonso a la seva infantesa africana i continua pels rics paisatges musicals de la cultura lusòfona.

Al disc hi han col·laborat entre altres Stewart Sukuma i Costa Neto de Moçambic; Aline Frazao i Mario Rui d'AngolaQuine Teles, António Pinto, Miguel Fevereiro i Joao Lucas de Portugal; Fred Martins del Brasil; Kepa Junkera del País Basc, i Anxo Pintos de Galícia. En directe, la formació que acompanya Joao Afonso (guitarra i veu) la integren Vitor Milhanas (baix), Joao Ferreira (percussió), Antonio Pinto i Miguel Fevereiro (guitarra i veu).



Arxivat a: Sons de la mediterrània, Tradicionàrius, CAT, Joao Afonso