Folk calentó en la forma i en el fons

Roba Estesa, a Tradicionàrius a Ràdio 4

| 18/05/2016 a les 07:00h

El grup del Camp de Tarragona Roba Estesa, guanyador del Concurs Sons de la Mediterrània, ja ha presentat el seu primer disc, Descalces (Coopula, 2016). I abans de començar a rodar-lo en directe, el comentaran detalladament aquest dissabte 21 de maig al programa Tradicionàrius a Ràdio 4 (14 h).

Roba Estesa, descalces al Camp de Tarragona

El cantaor Pep Gimeno 'Botifarra' explica que hi ha una cosa que no li agrada gens dels romanços: el masclisme que subjau en moltes de les lletres. És el cas, per exemple, del "Romanç de les jugadores de burro", que com tantes altres cançons acaba amb estomacades desmesurades, i que el carismàtic artista de Xàtiva interpreta inserint petits comentaris didàctics a l'escenari.

Respecte als cants de batre, Botifarra assegura de l'emborratxen. I un dels que canta, el que comença dient "Una xica m'ho ha dit", l'ha interpretat recentment al costat de Roba Estesa, que li han fet un vestit musical a mida i l'han brandat com a cant contra les opressions i la ignorància. El cant de batre és la penúltima peça de Descalces, el disc de debut del sextet del Camp, que comentaran com és el repertori, com és el grup, com entenen la cultura popular, quins paral·lelismes poden tenir amb mons com els del cuplet i què és el folk calentó –en la forma i en el fons– en una extensa entrevista aquest dissabte 21 de maig a partir de les 14 h al programa Tradicionàrius a Ràdio 4.

Roba Estesa presentaran el nou àlbum aquest divendres 20 de maig a Lo Submarino de Reus, i posteriorment seran a l'Apolo[2] de Barcelona (25 de maig) i la Faktoria d'Arts de Terrassa (27 de maig).

Una finestra al món del folk
El programa Tradicionàrius, en conveni amb el CAT, es pot escoltar cada dissabte a Ràdio 4, de 14 a 15 h, i es pot escoltar i descarregar a través d'internet aquí. A més, ofereix entrevistes en profunditat amb destacats artistes de l'escena folk i de la música popular catalana en col·laboració amb el web Sons de la Mediterrània.
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Descalces, Ràdio 4, Tradicionàrius, Roba estesa, Concurs Sons