Altaveu i custodi

Joan Olivares i Josep Vicent Frechina publiquen un llibre sobre Pep Gimeno 'Botifarra'

| 17/06/2016 a les 07:00h

S'acaba de publicar Pep Gimeno 'Botifarra'. El cant de la terra (Bromera, 2016), un llibre escrit per Joan Olivares i Josep Vicent Frechina sobre el gran cantaor xativí, altaveu i custodi de la cultura popular. Precisament, Botifarra i uns quants amics seran els protagonistes del trentè aniversari de Bromera, el 29 de juny al Teatre Principal de València.
Detall de la portada del llibre 'Pep Gimeno Botifarra. El cant de la terra'. Foto: Prats & Camps / Bromera

El llibre, que és el número 19 de la col·lecció Bromera Actual, consta de dues parts: una conversa de cadira de boga on el cantaor conversa amb l'escriptor Joan Olivares sobre temes diversos –recordant incomptables anècdotes, evocant les dites de s'auela Otília i fent gala de la seva proverbial riquesa lingüística– i un perfil on Josep Vicent Frechina dibuixa amb estil i coneixement el personatge, analitza la seva producció discogràfica i comenta el seu entorn i els seus vessants musicals i sociològics a partir de diversos episodis significatius.

A més, el llibre s'acompanya d'un CD amb catorze cançons, quatre de les quals són inèdites i gravades expressament: l'"U de Benigànim", la "Jota de quintos de Genovés", el "Romanç de la filla del rei" i, finalment, unes "Seguidilles de la Foia" combinades amb uns cants tradicionals del Marroc de la mà del seu bon amic, el violinista Ahmed Touzani.

Aquest no és el primer llibre biogràfic dedicat al carismàtic cantaor de la Costera. Ja el 2011, Antoni Martínez va publicar Botifarra. La veu de la memòria, un treball que també s'acompanyava del corresponent CD. Uns anys després, el 2014, Albert Montón va dirigir el documental Pep Gimeno Botifarra. El cant de les arrels

Coincidint amb aquesta nova publicació, Botifarra serà protagonista a la festa del trentè aniversari de Bromera, el dimecres 29 de juny al Teatre Principal de València. Serà un concert solidari –la recaptació anirà destinada a Metges Sense Fronteres– i es farà un repàs a la trajectòria del cantaor amb la participació, entre altres, del cantaor Miquel Gil, el dolçainer Miquel Gironès, el pianista Pau Chàfer, el violinista Ahmed Touzani i el cantaor Hilari Alonso.
 
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Joan Olivares, Josep Vicent Frechina, Botifarra