Alè mediterrani

Maria del Mar Bonet obrirà el 14è San Miguel Mas i Mas Festival

| 25/07/2016 a les 07:00h

El 14è San Miguel Mas i Mas Festival omplirà de música l'agost barceloní. Però arrencarà uns dies abans, el 28 de juliol al Palau de la Música Catalana, amb un espectacle excepcional: Alenar Llull, de Maria del Mar Bonet, amb la participació especial de dos músics dels dos extrems mediterranis: Paco Cepero i Moslem Rahal.
Detall de la coberta del disc 'Alenar' (Ariola, 1977), obra de Toni Catany

El Mas i Mas s’obrirà amb un espectacle excepcional: la cantant mallorquina Maria del Mar Bonet festejarà els seus 50 anys de trajectòria artística –el seu primer concert va ser el 21 de desembre de 1966– amb Alenar Llull, un directe que aporta una nova mirada a dos dels seus treballs discogràfics més emblemàtics i celebrats.

En tots dos hi ha una amalgama de poesia i de sons mediterranis: d’una banda, a Alenar (Ariola, 1977) Bonet va trobar-se entre altres amb la guitarra flamenca de Paco Cepero, que insuflava nervi a la cançó que tancava i donava títol a l’àlbum, i que la cantant mallorquina va començar a revisitar l'any passat al festival Blues & Ritmes de Badalona; de l’altra, a Amic Amat (Picap, 2004) establia un diàleg entre altres amb la poesia mística de Ramon Llull i amb el refinament instrumental del Cham Ensemble de Damasc.

Com a convidats i referents d’aquests dos treballs, pujaran a l’escenari del Palau el mateix Cepero i el flautista sirià Moslem Rahal, que posaran la cirereta a una superbanda formada per Dani Espasa (piano, acordió i direcció musical), Vicenç Solsona (guitarra), Tóbal Rentero (arxillaüt i bandúrria), Jordi Gaspar (contrabaix), Antonio Sánchez (percussió) i Aleix Tobias (percussió).

L’endemà, 29 de juliol, Maria del Mar Bonet tornarà al mateix escenari i festival, aquest cop fent costat a una bona amiga i col·lega, l’andalusa Martirio, que celebra 30 anys de trajectòria.

Arxivat a: Sons de la mediterrània, Alenar, Maria del Mar Bonet, Mas i Mas, Ramon Llull