Serenates de tota mida

Del 25 de juny al 10 de juliol, al claustre de la Universitat de València i la plaça del Patriarca

| 22/06/2016 a les 07:00h

Renato Carosone oferia una serenata que es podia cantar amb un fil de veu i mandolina. Però n'hi altres que es poden interpretar amb veu i contrabaix, amb un grup de música antiga o amb tota una banda. Del 25 de juny al 10 de juliol, el claustre La Nau de la Universitat de València i la plaça del Patriarca acullen una nova edició del cicle Serenates.
El 9 de juliol, La Romàntica del Saladar durà a València el seu espectacle conjunt amb Urbàlia Rurana

La cantant empordanesa Sílvia Pérez Cruz amb un grup de destacats jazzistes, el mestre Jordi Savall, la Capella de Ministrers o la banda de Xàbia La Romàntica del Saladar amb el grup de folk Urbàlia Rurana o el concert Botifarra a banda són alguns dels noms que passaran per aquesta edició de Serenates, un cicle que se celebra des del 1984 i que actualment coorganitzen la Universitat de València i CulturArts.

Enguany hi ha un increment de concerts. Se'n faran quinze, la majoria al claustre La Nau. El primer serà el de Sílvia Pérez Cruz, Perico Sambeat, Javier Colina, Marc Miralta i Albert Sanz, que el 25 de juny oferiran un concert plegats. L'endemà, 26 de juny, serà el torn de la Capella De Ministrers, i en els dies posteriors hi haurà un atapeït programa amb concerts de tots els estils.

A més dels concerts al recinte històric de la Universitat, n'hi haurà tres a la plaça del Patriarca, en coproducció amb la Fira de Juliol, que pararan atenció especial a la música popular: el 8 de juliol hi haurà espectacle de música i dansa amb Tornejants i la Muixeranga d'Algemesí, que desfilaran del claustre a la plaça; el 9 de juliol, Urbàlia Rurana i La Romàntica del Saladar oferiran el seu concert conjunt La vespra i la festa, on reprodueixen tota la riquesa dels repertoris de festa als pobles valencians, i el 10 de juliol, finalment, la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, dirigida per Pablo Marcara, s'unirà al cantaor xativí Pep Gimeno 'Botifarra' en l'emblemàtic concert Botifarra a banda.
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Urbàlia Rurana, Botifarra, La Romàntica del Saladar, Universitat de València