Cordes de vertigen

Els veneçolans C4 Trio actuen el 14 de juliol al CAT de Gràcia

| 13/07/2016 a les 07:00h

El Grec, el festival d'estiu de Barcelona, arriba enguany al Centre Artesà Tradicionàrius amb el prestigiós grup veneçolà C4 Trio, formació que du la tradició i la sonoritat del cuatro a l'àmbit del jazz i la preciosa experimentació. La cita és el dijous 14 de juliol a les 21.30 h. 


C4 Trio presentaran l'espectacle Vertigen musical veneçolà en la seva primera gira per Europa després d'haver guanyat un Grammy Llatí. I de fet no s'hi presenten en format de trio, sinó de quartet, perquè als cuatros de Jorge Glem, Héctor Molina i Edward Ramírez s'hi afegeix el baix elèctric de Gustavo Márquez.

L'any passat, els C4 van celebrar el desè aniversari d'una carrera que va arrencar quan van actuar al Concurso Internacional la Siembra del Cuatro, a Caracas. Des d'aleshores han anat innovant i renovant la interpretació d'aquest ric cordòfon, especialment arrelat al país sud-americà. Han gravat discos, entre altres, amb la figura de la cançó veneçolana Gualberto Ibarreto, i el seu darrer treball, De repente (EBD Records, 2015), fet conjuntament amb Rafael 'Pollo' Brito, va guanyar un dels premis Grammy Latino als millors enregistraments de l'any. 

El concert d'aquest dijous està programat conjuntament pel CAT i el Cicle Hamaques de la Casa Amèrica Catalunya. Fa unes setmanes, dos dels integrants de C4 Trio, Ramírez i Molina, van passar pel programa Tradicionàrius a Ràdio 4 i van oferir una extensa i interessant entrevista, on van comentar la tradició del cuatro a Veneçuela i les singularitats de la seva proposta, que podeu escoltar aquí.


Arxivat a: Sons de la mediterrània, CAT, C4 Trio, Hamaques, Grec