Es crea el primer màster de cobla a l'Esmuc

Arrencarà el curs vinent

| 09/07/2016 a les 07:00h

Un pas endavant cap a la pedagogia dels nostres instruments, la recerca i la internacionalització. L'Esmuc (centre destacat en la introducció dels instruments tradicionals en l'àmbit acadèmic) innova un altre cop oferint un màster de cobla. Fins al 12 de setembre hi ha obertes les inscripcions.

La Cobla Sant Jordi col·laborarà amb el nou màster 

Durant les últimes dècades la música tradicional catalana ha guanyat reconeixement en l'àmbit formatiu. Fa més de 20 anys va conquerir els conservatoris catalans per oferir el grau mitjà d'instrument, des del 1989 que els estudis són oficials. Un temps més tard, l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc) va fer una gran aposta per aquest gènere, i ara ofereix graus en interpretació de tenora, tible, flabiol i tamborí, fiscorn, dolçaina o gralla, acordió diatònic, cornamusa i guitarra i cante flamenc. 

Per a l'any que ve han decidit oferir un màster de cobla, un projecte que feia molt que els estudiants esperaven, l'esglaó més alt que a partir del següent curs podran assolir. És un nivell d'exigència impensable pocs anys enrere, una academització a mans d'aquells professors virtuosos que s'han dedicat completament a millorar la interpretació dels seus instruments. La internacionalització de la nostra música popular és possible. 

El màster proposa dos itineraris: el de direcció i composició i el d'interpretació. El primer sobretot conté assignatures de composició, arranjaments, direcció i anàlisi. El segon, en canvi, s'enfoca més a les tècniques d'interpretació, gravació, conjunts instrumentals i pedagogia. El professorat està compost per intèrprets reconeguts que han passat per les millors cobles de Catalunya, alguns per la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona. També hi ha compositors i directors de luxe que s'han mogut per tot Europa i que dominen qualsevol gènere musical, musicòlegs i pedagogs. Molts d'ells ja són professors de l'Esmuc. 

A més, el màster procurarà mantenir una relació constant amb la Cobla Sant Jordi i els altres estudiants més joves de l'Esmuc. 

El curs va dirigit a aquells que posseeixen estudis de música superiors, tot i que qualsevol que demostri que té el nivell requerit pot cursar algunes assignatures sense poder optar al títol complet del màster. En el cas de l'itinerari de composició i direcció, els interessats hauran de tenir el grau en qüestió, i pel que fa els intèrprets, podran apuntar-s'hi aquells que toquin qualsevol instrument de la cobla: flabiol i tamborí, tible, tenora, trompeta, trombó, fiscorn i contrabaix. 

Amb aquest nou projecte es pretén que la cobla no només es dediqui a les sardanes, sinó que sigui capaç d'interpretar qualsevol obra de qualsevol època.

Trobareu més informació sobre el màster de cobla en aquest enllaç.
Arxivat a: Sons de la mediterrània, tamborí, flabiol, fiscorn, tible, sardanes, màster en cobla, tenora, esmuc, trombó, cobla, contrabaix, trompeta