Deu anys de Circuit Folc

A punt una nova edició del cicle itinerant de música d'arrel

| 01/09/2016 a les 07:00h

La Fira Mediterrània de Manresa llança el tret de sortida aquest mes d’octubre al Circuit Folc, que compleix el desè aniversari. Són deu anys de tradició i innovació amb la música tradicional com a referent i alhora creant nous llenguatges sonors populars que han arribat a tots els públics. Us presentem els artistes de la 10a edició.


Belda & Sanjosex
El duet Belda & Sanjosex presenta al Circuit Folc l’espectacle Càntut, nascut el 2012 sota el lema “Cançons i músiques dels avis”, un projecte dedicat a recollir i difondre el patrimoni musical de transmissió oral de les comarques gironines. Tots dos han escollit més de dotze temes del miler que es recullen al cançoner i les presenten en exclusiva en aquests concerts del 10è aniversari del Circuit Folc.



Jordi Batiste
 
Un repàs de les cançons que han format part de la seva vida amb grups com Els Tres Tambors, Grup de Folk, Màquina!, Ia i Batiste o Els Miralls de Dylan. Batiste explica amb paraules i cançons l’evolució que ha anat experimentant al llarg d’aquestes dècades en format acústic i en companyia de músics coneguts que han compartit amb ell aquestes experiències musicals.


 
Maria Arnal i Marcel Bagés
És difícil no rendir-se a la seductora proposta de Maria Arnal i Marcel Bagés. Cançons emocionals i plenes de sentiment que la cantant badalonina s’encarrrega d’immortalitzar amb la seva gran veu, i on la guitarra elèctrica del de Flix resulta el complement perfecte per decorar musicalment un cançoner popular que enlluerna.



Roba Estesa
Guanyadores del Concurs Sons del 2015, Roba Estesa han revolucionat l’escena del folk amb la seva proposta fresca i festiva. Amb el seu primer disc, Descalces (Coopula, 2016), aquestes noies del Camp de Tarragona aporten un estil personal a la música d’arrel, que es mou des de la cúmbia fins al cant de batre, passant per les tradicionals catalanes i cançó d’autor... en un estil que a elles els agrada anomenar 'folk calentó'.



Jordi Molina
El carismàtic tenorista Jordi Molina presenta per primera vegada un projecte creatiu integral que recull bona part de l’aprenentatge assolit fins ara, tant en el camp de la cobla com en el dels estils més diversos. Acompanyat de músics de gran qualitat, Matèria del temps és una oportunitat de conèixer el so d’un territori propi i en constant evolució. Música d’arrel però que mescla llenguatges i influències tradicionals i innovadores. De la improvisació al jazz, passant pel cant d’estil i l’havanera.


 
Coses & Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona
L’històric grup de folk-rock Coses s’uneix amb la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona en un espectacle que ofereix una lectura actualitzada dels temes més emblemàtics del seu repertori. El resultat, que es publica enguany en un disc titulat Així s’encenen al vent (DiscMedi, 2016), mostra una sonoritat nova fruit de la contundència, la sensibilitat i el lligam amb la terra que aporta la cobla.



Animal

La banda presenta l’espectacle inèdit i en acústic Només amb mi, títol de l’última cançó del primer disc d’Animal, Més enllà de les paraules (Halley Records, 2016), i que ara dóna nom a aquesta sèrie de concerts on Gerard Aledo, juntament amb Ermengol Mayol, ens mostraran l’ànima d’aquest animal, les cançons despullades, com quan van ser compostes, en un concert de petit format.
 
Programació

Octubre

Dissabte 8 - BELDA & SANJOSEX > Manresa – Fira Mediterrània 

Diumenge 9 - COSES & COBLA SANT JORDI CIUTAT DE BARCELONA > Manresa – Fira Mediterrània 

Diumenge 9 - ROBA ESTESA > Manresa – Fira Mediterrània 

Diumenge 9 - JORDI MOLINA > Manresa – Fira Mediterrània 

Divendres 14 - ANIMAL > Manlleu – Ateneu

Dijous 27 - BELDA & SANJOSEX > Barcelona – CAT

 
Novembre

Dissabte 5– JORDI BATISTE > Manresa – Kursaal, Sala Petita

Diumenge 27 - MARIA ARNAL I MARCEL BAGÉS  > Mataró – El Públic

Divendres 18 - ANIMAL > Caldes de Montbui – El Centre

Dissabte 19 - ANIMAL > Les Borges Blanques – Cafè Slàvia

Dissabte 19 - JORDI MOLINA > Manlleu – Ateneu

Dissabte 19 - ROBA ESTESA > Cassà de la Selva - Càntut

Diumenge 20 - MARIA ARNAL I MARCEL BAGÉS > Cassà de la Selva - Càntut

 
Desembre

Divendres 2 - MARIA ARNAL I MARCEL BAGÉS > Caldes de Montbui – El Centre

Dissabte 3 - MARIA ARNAL I MARCEL BAGÉS > Manresa – Kursaal, Sala Petita

Dissabte 3 - JORDI MOLINA > Les Borges Blanques – Cafè Slàvia

Divendres 9 - JORDI BATISTE > Ripoll – Teatre Comtal

Divendres 9 - ROBA ESTESA > Ripoll – Teatre Comtal

Divendres 9 - BELDA & SANJOSEX > Lleida – Cafè del Teatre

Dissabte 10 - BELDA & SANJOSEX > Ripoll – Teatre Comtal

Dissabte 10 - ROBA ESTESA > Les Borges Blanques – Cafè Slàvia

Dissabte 10 - JORDI BATISTE > Lleida – Cafè del Teatre

Divendres 16 - BELDA & SANJOSEX > Manlleu – Ateneu

Dissabte 17 - BELDA & SANJOSEX > Caldes de Montbui – El Centre
 
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Circuit Folc