Clara Andrés, Rosa-Luxemburg i Xazzar, finalistes del 6è Concurs de Maquetes Sona 9

| 30/10/2006 a les 19:00h

La gran final del Sona 9 2006 se celebrarà el 14 de novembre a la Sala Razzmatazz 1 a partir de les 21:30 hores i comptarà, a més de les actuacions dels tres finalistes, amb un fí de festa a càrrec de Mazoni i Sidonie. Clara Andrés (cançó d’autor, València), Rosa-Luxemburg (rock, Barcelona) i Xazzar (fusió, Barcelona) són les tres bandes classificades per la final de la 6a edició del Concurs de Maquetes. Els guanyadors del Sona 9 2006 es faran públics en aquesta gala. En la festa de la sisena edició del concurs de maquetes Sona 9 s’entregaran els guardons de les tres categories:

• Premi Sona 9. El decideix un jurat especialitzat i és per al guanyador de la final. Aquest premi consisteix en la gravació, producció i edició d’un disc, una campanya de promoció i publicitat, una gira de concerts promocionals per tot Catalunya i la gravació d’un videoclip.

• Premi per votació popular. Dotació econòmica de 6.000 euros i la participació del grup guanyador en els principals festivals de Catalunya. Fins la primera setmana de novembre, es pot votar a les webs: www.ritmes.cat/sona9 i www.enderrock.cat.

• Premi Joventut. Dotació de 3.000 euros en material musical i la participació del grup guanyador en els principals festivals de Catalunya.

El Sona 9 està organitzat pel Grup Enderrock, ICat Fm, Televisió de Catalunya i Ritmes.cat, i té el suport de la Secretaria General de Joventut i l’Institut Català d’Indústries Culturals. És el concurs de maquetes més important dels Països Catalans tant per importància dels premis com pel nombre de grups participants; aquest 2006 es van superar el centenar de maquetes presentades. La gran final de l’edició 2006 arriba després de mig any en el que els 18 grups classificats d’inici han anat competint per superar un seguit de proves: actuar en directe a alguns dels principals festivals dels país; adaptar al català un tema internacional, musicar un poema i arranjar una cançó; composar una peça sobre un temàtica determinada, per després gravar-la en un estudi professional, sota la supervisió d’un productor; i actuar en format acústic als estudis d’ICatFM.
Els guanyadors del Sona 9 en les cinc darreres edicions que s’han celebrat han estat Sapo, Xot i Túrnez & Sesé (2001); Sanpedro, Gadegang i Quim Vila & Eutanàsia Col lectiva (2002); Shitting Milks, Baetúria i Relk (2003); Gàtaca, Rauxa i Carnal (2004); Miquel Abras, La Boina i Lluís Cartes (2005).

Arxivat a: Enderrock