Grècia en ebullició

Giannis Aggelakas i els 100ºC, a la Salamandra el 25 de novembre

| 12/11/2016 a les 07:00h

El músic grec Giannis Aggelakas actuarà a la sala Salamandra de l'Hospitalet de Llobregat el proper divendres 25 de novembre, en el marc d'una gira que el du per diversos països europeus. Una oportunitat única per descobrir una de les veus més populars i personals de l'actual escena del país hel·lènic.



Alguns anys enrere era més habitual veure en escenaris catalans figures musicals d'altres països mediterranis i era més fàcil fer descobriments. Però la precarietat econòmica i cultural fa que tot es torni més previsible i menys arriscat. Aquesta breu reflexió ve a tomb davant l'esperada actuació de Giannis Aggelakas (Tessalònica, 1959) a la Salamandra de l'Hospitalet. Aggelakas va liderar la banda de rock Trypes, però actualment és un cantant i compositor –a més de poeta i actor– que sintetitza en les seves actuacions bona part de la història de la música grega recent. La veu greu i els textos elaborats són dos dels seus trets distintius.

Aggelakas va tocar amb els Trypes entre els anys 1983 i 1999, quan aquest grup que combinava punk-rock i psicodèlia es va dissoldre. Posteriorment, amb diverses formacions ha anat combinant instruments clàssics com el violoncel i tradicionals com la baglama amb sonoritats elèctriques i electròniques.

Giannis Aggelakas es presentarà a la sala Salamandra amb el suport de 100ºC, una potent formació que reforça el missatge de les seves lletres amb un estil que combina elements del folk-rock, evocacions del rebétiko i energia elèctrica. Com a teloner, actuarà el sextet Sleepin Pillow, també de Tessalònica, amb una proposta on es troba el rock psicodèlic amb la música tradicional grega i oriental.





Arxivat a: Sons de la mediterrània, Salamandra, Diobar, Hospitalet, Aggelakas