Un estel d'orient refugiat a la Seu Vella

Nadales d'estrena i tradicionals, al concert del 20è aniversari de l'escola de música L'Intèrpret

| 20/12/2016 a les 11:19h

Una versió del Cant de la Sibil·la feta per David Esterri, a més de nadales tradicionals i d'autor, són els atractius del concert de Nadal del 20è aniversari de l'escola de música L'Intèrpret, que tindrà lloc aquest 23 de desembre a la Seu Vella de Lleida (actuació a les 18.30 i les 20.30 h). 


Alfons Pérez
, director de L'Intèrpret, explica que aquest serà un concert especial per dos motius: perquè és la celebració del vintè aniversari de l'escola, i perquè tindrà lloc en un espai emblemàtic com és la Seu Vella.

Pel que fa al repertori, les corals Etosca d'Aitona, Alzina d'Alcarràs i Clamor de Soses –acompanyades de la seixantena de músics de l'Orquestra Simfònica L'Intèrpret– intepretaran la versió del "Cant de la Sibil·la" escrita per David Esterri per encàrrec de L'Intèrpret. El paper de la Sibil·la, que anuncia la fi del món, recaurà en la soprano lleidatana Iolanda Dolcet. A més, la representació s'acompanyarà de projeccions d'obres del pintor Víctor Pérez Pallarés.

El programa continuarà amb el Cor Infantil L'Intèrpret, dirigit per Jordi Gaya, que interpretarà les set nadales que des d'aquest centre s'han anat encarregant els anys passats a diferents escriptors i compositors vinculats al Segrià: "Tu canta ben fort" (Xavier Macià / David Esterri), "La nineta pel Nadal" (Emma de Roquer / David Esterri), "Llum de Nadal (Txema Martínez Inglés / Pancho Marrodan), "Cel d'hivern" (Montse Torres / David Esterri), "Cançó de Nadal" (Enric Falguera / Antoni Tolmos), "Truquen a la porta" (Pere Pena / Jaume Olivé), "El noi de la mare" (tradicional / David Esterri), "Fum, fum, fum" (tradicional catalana / David Esterri), "Santa Nit" (tradicional francesa / David Esterri), "Les dotze van tocant" (tradicional catalana / David Esterri), i, finalment, la nadala que s'estrenarà enguany: "L'estel d'orient", amb text de Txema Martínez Inglés i música de David Esterri, que cantaran totes les corals conjuntament com a final de festa.

D'aquesta nadala, que explica la història d'uns refugiats acollits a Lleida, se n'ha fet també aquest clip entranyable:




Arxivat a: Sons de la mediterrània, L'Intèrpret, Lleida, Seu Vella, David Esterri