En nom dels pares

Alba Molina cantarà Lole y Manuel al festival Blues & Ritmes de Badalona

| 31/01/2017 a les 07:00h

El festival Blues & Ritmes de Badalona celebrarà una nova edició entre l'11 i el 18 de març. Hi actuaran entre altres el grup tuareg Tinariwen i la cantant Alba Molina perquè interpreti el repertori dels seus pares, l'enyorat duo flamenc Lole y Manuel.
El guitarrista José Acedo (d'esquena, amb Manuel Molina estampat a la jaqueta) i la cantant Alba Molina

Les lletres sensuals i llibertàries de Manuel Molina, cantades per la veu càlida de la seva esposa Dolores Montoya, van suposar una de les fites amb què el flamenc va desencotillar-se a partir dels anys setanta. Lole y Manuel van tenir una filla. La van estimar molt i fins i tot li van dedicar un disc: Alba Molina (Parlophone, 1994). La filla, que es va fer model i cantant, ha tingut una trajectòria diversa, acostant-se a diferents estils com a solista i formant part del grup Las Niñas. També va compartir escenaris amb el seu pare –que va morir el maig del 2015– i recentment ha publicat Alba Molina canta a Lole y Manuel (Universal, 2016), un disc on interpreta en format essencial el repertori dels seus pares al costat del guitarrista José Acedo. El repertori inclou els grans títols de Lole y Manuel: "Todo es de color", "Nuevo día", "Romero verde"... La gira de presentació d'aquest treball la durà el 12 de març al Teatre Zorrilla de Badalona (19 h).

Abans, el festival s'inaugurarà l'11 de març amb la producció pròpia d'enguany: una festa amb entrada lliure i molt de swing, jazz i blues, de la mà de Rosie Flores, Mario Cobo i la Barcelona Big Blues Band (Teatre Principal, 21 h). El 16 de març serà el torn d'una formació emblemàtica del denominat 'blues del desert', els malians Tinariwen (Teatre Principal, 21 h). L'endemà, 17 de març, viatge a la música popular dels Apalatxes amb Dom Flemons i Kaia Kater (Teatre Principal, 21 h). Finalment, el 18 de març, el festival es tancarà amb el cantautor rocker texà Alejandro Escovedo (Teatre Principal, 21 h).
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Tinariwen, Lole y Manuel, Blues & Ritmes, Badalona, Alba Molina