Efemèrides

Guillermina Motta presenta el Show

50 anys de la publicació del disc 'Guillermina Show'

| 08/06/2017 a les 12:00h

Guillermina Show
Guillermina Show | Arxiu Enderrock

Enguany es compleixen 50 anys de la publicació del disc Guillermina Show (Concèntric, 1967). En un moment en què la majoria d'artistes catalans publicaven només petits discos de dues cançons (senzills) o bé de quatre (EP), l'artista barcelonina es va presentar amb un treball de llarga durada amb 12 composicions. No era el seu primer disc llarg, ja que dos anys abans havia presentat Recital Guillermina Motta (Concèntric, 1965) amb vuit cançons. Cal tenir en compte que, abans del 1967, només Motta i Raimon havien fet servir aquest format.

Guillermina Motta va ser la vuitena d'Els Setze Jutges. La seva arribada va servir per donar vivacitat i varietat a les cançons dels components del col·lectiu.  

Guillermina Show és un disc format per adaptacions de cantants francòfons (Georges Brassens, Anne Sylvestre, Jean Ferrat, Barbara), americans (Malvina Reynolds, Joan Baez), peces populars, dues composicions pròpies ("Calla fill, no hi pensis" i "Fes el que vulguis") i la musicació d'un poema de Salvador Espriu ("Assaig de càntic en el temple"). 



 

Portada del Guillermina Show Foto: Arxiu Enderrock

Especial: Efemèrides
Arxivat a: Enderrock, Barbara, Anne Sylvestre, Jean Ferrat, Georges Brassens, Joan Baez, Guillermina Motta, Salvador Espriu

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.