Actualitat

Lluís Puig serà el nou conseller de Cultura

El que va ser director artístic del festival de Música Viva de Vic agafa el relleu de Santi Vila

| 04/07/2017 a les 13:52h

Lluís Puig
Lluís Puig | Juan Miguel Morales
Lluís Puig i Gordi (Terrassa, 1959) serà el nou conseller de Cultura, tal com ha anunciat aquest migdia la portaveu del govern, Neus Munté, en roda de premsa del consell executiu. El nomenament arriba arran de la marxa del fins ara titular de la cartera, Santi Vila, que substitueix Jordi Baiget a la conselleria d'Empresa i Coneixement.

El terrassenc Lluís Puig era l'actual director general de Cultura Popular i a partir de demà al matí prendrà possessió del càrrec més alt en matèria cultural. Puig ha estat sempre vinculat al món de la cultura, va ser director artístic del Mercat de Música Viva de Vic (2008-2010) i de la Fira Mediterrània de Manresa (1999-2010). També va ser fundador de VESC (Vèrtex Empresarial de Serveis Culturals SL) l'any 2001; empresa que, entre d'altres, va revifar la carrera de Miquel Gil.

També ha estat un dels impulsors de la candidatura de les falles del Pirineu per ser designades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i des de sempre ha mantingut un estret vincle amb el món de la dansa. Va rebre el Premi Nacional de Dansa l'any 1984.

La seva vinculació amb la música té molt a veure amb la tradició sardanista que sempre ha mantingut. Ha estat director de diversos esbarts dansaires (Terrrassa, Catalunya Dansa, Igualadí, Ciutat Comtal, Rubí) i també ha format part del grup de folk Ministrils del Raval. A Terrassa va dirigir el projecte de la Casa de la Música en col·laboració amb altres ciutats com Salt, Mataró, l'Hospitalet de Llobregat i Manresa.


 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.