Actualitat

Pop Illenc 2017, el disc que recull el bo i el millor de l'escena balear

L'àlbum que acompanya la revista Enderrock de juliol està dedicat a l'escena musical de les Illes Balears

Joan Miquel Oliver i Zoo protagonitzen l'Enderrock de juliol

| 06/07/2017 a les 10:11h

Imatge il·lustrativa
És indiscutible la bona salut de la música balear d'aquesta segona dècada del segle XXI. És per això que la revista Enderrock de juliol es dedica plenament a l'escena local de ses Illes i, a més, el número estiuenc s'acompanya del disc Pop Illenc 2017. L'àlbum certifica l'eclosió musical i recull una mostra del bo i millor de les Balears, alhora que presenta tres cançons inèdites fins ara: les de Marcel CrancDamià Oliver i Bluesmàfia i es Saligardos.

1. Joan Miquel Oliver – "Atlantis"

El seu tercer treball en solitari, Atlantis (Sony, 2017), és la segona entrega d'una trilogia que va començar amb Pegasus (Sony, 2015), descobrint cada vegada més l'univers oliverià.

2. Roig! – "Projecte 3"

Els manacorins acaben de presentar Souvenir (Blau/DiscMedi, 2017), un tercer àlbum d'estudi que consolida el seu estil de power-pop guitarrer, lletres properes i melodies inspirades.

3. Marcel Cranc – "Mar de Bering"

El cantautor resident a Sencelles presentarà enguany el seu nou treball, Set (Runaway Records, 2017), el setè de la seva carrera, un número, el de la sort, que l'ha acompanyat sempre en el seu camí vital.

4. Posidònia – "Lluna"

Marta Elka i Toni Pastor van rebre la proposta per part de la discogràfica Blau de fer una tria del cançoner tradicional de les Illes Balears. D'aquí neix Música mediterrània (DiscMedi Blau, 2017), el seu primer treball.


5. Donallop – "Magranes"

El duet format per Joana Pol i Pere Bestard ha fixat la seva residència a Catalunya a la vegada que presenta el seu segon treball d'estudi, Misteris de sa vida (Mésdemil, 2017), un disc enregistrat amb banda als estudis del productor asturià Paco Loco.


6. Miquel Serra – "La paraula blanca"

El cantautor manacorí no perd el ritme pel que fa a les seves entregues discogràfiques. Amb L'octau clima (Foehn Records, 2017) ja són cinc els treballs editats pel segell barceloní.


7. Jorra i Gomorra – "Windom Earle"

Manacor és terra de músics i poetes des de fa dècades. L'agudesa de Jorra Santiago explora tots els contorns de la cançó pop, i el 18 de setembre publicarà Música Sèria (Bubota / Indian Runners, 2017).

8. Saïm  "Ressort"

Les cançons de Saïm són fruit de la urgència i de la lluita amb el pas del temps. Joan Roig i els germans Dani i Natàlia Gómez són una màquina imparable amb Accidents (Bubota, 2017).

9. Zulu Zulu – "Selva rossa"

Els membres d'Oliva Trencada (Pep Toni Ferrer i Michael Mesquida) han canviat de pell i juntament amb Miquel Perelló (bateria de Miquel Serra) abracen ritmes africans i l'esperit zulu.

10. Polseguera – "M'hi tir"

El nou projecte de Tomeu Mulet, aquesta vegada en català, s'ha editat en una tirada limitadíssima de 100 cassets (Bubota / Famèlic / Discos Walden, 2017), on predominen les guitarres distorsionades i els ritmes pesants per aconseguir un rock fosc.



11. Apol·lònia – "Has marxat"

L'artista salinera dona veu a les cançons de Maria Cinta a Apol·lònia canta Maria Cinta (Blau, 2017), una revisió de cançons de la catalana amb la producció a càrrec de Toni Pastor.

12. Cris Juanico + Benejam – "A ses voltes"

Cris Juanico celebra 25 anys de carrera amb el seu primer recopialtori des que va començar la seva carrera en solitari: Tretze cançons desordenades i tretze cançons retrobades (DiscMedi, 2017).

13. Victòria Quingles  "La Sirena"

L'artista selvatgina acaba d'editar el seu primer treball, Nuredduna (Picap, 2017). Seguint la tradició de la cançó ha fet un disc acompanyada d'orquesta de cambra i musicant poetes amics e amats.

14. Damià Oliver – "Calius"

El cantautor pollencí ha donat per acabat el seu primer àlbum, Es menescal és qui cura ets animals (autoeditat, 2017), cançons de tall pop amb arranjaments senzills però colpidors, música sanadora.

15. Negrei3colors – "París 1919"

El grup de Jaume Berga ens entrega enguany el seu segon llarg d'estudi, Cardar en dejú (Espora Records, 2017), un cançoner ple de perles cultivades, com l'adaptació de John Cale que hi apareix.

16. Sebastià Rigo – "A contravent"

El cantautor mallorquí presenta Lluna d'aigua (Blau, 2017), un recull de cançons que prenen la poesia com a puntal.

17. Pèl de Gall – "Sa cançó de s'estiu"

El menorquins deixen anar tot el rock i la festa a Totes ses deixades són perdudes (Aumón, 2017), un disc fresc i sense complexos.

18. Mussutí i els Zeromonstres – "210 B · Revisited"

Miquel Massutí supera tots els mals i els entrabancs a L'arbre dels penjats (Blau, 2017), un disc de rock i folk des de la Serra de Tramuntana.

19. Calàpot – "Quan érem infants"

El grup format amb músics del migjorn mallorquí factura cançons de pop i rock amb tints sudencs a la seva primera referència, La gran vida real (Blau, 2017).

20. Bluesmàfia i es Saligardos – "Setembre swing"

El grup eivissenc s'ha foguejat als escenaris illencs practicant un swing amb influxos de les big bands. Presenten el seu cançoner Ni molt, ni poc, ni mica (autoeditat, 2017).

21. Nou Romancer – "D'esperança"

El grup de música d'arrel dedica aquest disc al filòsof i beat Ramon Llull: Les barbes de Llull (Ona Edicions, 2017).
 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Marcel Cranc, edr balear, Donallop, Miquel Serra, Illes Balears, pop illenc, illes balears

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.