Efemèrides

Aniversari de la Coral Sant Jordi

La Coral va ser creada avui fa 70 anys

Oriol Martorell en va ser director fins al 1991

| 30/11/2017 a les 09:00h

La primera actuació de la Coral Sant Jordi va tenir lloc a Rubí el 30 de novembre de 1947, avui fa 70 anys. El carismàtic Oriol Martorell en va ser el director des d’aquell primer concert fins a l’any 1991.

La Coral Sant Jordi ha cantat grans compositors de música clàssica, obres de compositors catalans, cançons tradicionals, èxits de la Nova Cançó, bandes sonores de pel·lícules. A més a més, va cantar amb Duke Ellington, va rodar un spaghetti-western, va col·laborar amb Lluís Llach i va estrenar i enregistrar la primera versió del “Cant del Barça” l’any 1974, quan amb motiu del 75è aniversari del club es va decidir canviar-ne l’himne. La Coral Sant Jordi va ser un important punt de catalanisme durant la dictadura franquista i per aquest motiu va ser represaliat. Pau Casals en va dir: “Ha mantingut amb gran dignitat les essències artístiques de Catalunya”.

En 70 anys, la Coral Sant Jordi ha protagonitzat gairebé 2.000 concerts, principalment a Catalunya, però també a la resta dels Països Catalans, amb l’Alguer inclòs, a l’Estat espanyol i a quinze altres països europeus.
Especial: Efemèrides
Arxivat a: Enderrock, Pau Casals, Cant del Barça, Duke Ellington, Coral Sant jordi

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.