440Clàssica&Jazz

Un mestre per descobrir

El número 41 de la revista 440Clàssica&Jazz encarta un documental sobre el guitarrista i musicòleg Emili Pujol

Jordi Savall, a la portada de 440Clàssica&Jazz

| 19/12/2017 a les 13:49h

Portada revista 440clàssica&jazz número 41

El número 41 de 440Clàssica&Jazz dedica la portada a un mestre per descobrir: el guitarrista, musicòleg i pedagog Emili Pujol. A més de repassar la seva vida i la seva obra al reportatge central, la revista encarta el documental Emili Pujol. El mestre, d'Artur Blasco.

La figura d'Emili Pujol (1886-1980) representa una baula, important i encara no prou coneguda, en la història de la música catalana i mundial. I ho és des d'un triple vessant: com a intèrpret, en la línia dels grans guitarristes; com a musicòleg, redescobrint i donant a conèixer el món de la viola de mà hispànica, i com a guitarrista i pedagog, deixant una llarguíssima onada de deixebles que destaquen arreu del món. Acompanyant el documental Emili Pujol. El mestre, d'Artur Blasco, que s'encarta amb la revista en col·laboració amb l'Institut d'Estudis Ilerdencs, el músicòleg i guitarrista Santi Miret ens acosta a les pàgines interiors del número a una figura que cal conèixer i reivindicar. I de la seva mà, emergeix tot un tros d'història de la música, plena de grans personalitats. De Ferran Sors i Francesc Tàrrega a Hopkinson Smith...

El número de la revista també ofereix, entre altres continguts, entrevistes a Cabosanroque, el guitarrista Valentí Moya i el bateria T.S.Monk, el Cor Veus de Granollers, la pianista Sira Hernàndez... El capítol VI de la Història de la música catalana, d'Oriol Pérez Treviño, s'atura al primer barroc; s'analitza la música de Claudio Monteverdi a propòsit del seu 450è aniversari; tampoc no hi falten les seccions habituals 'Cinc cèntims d'òpera', amb Marcel Gorgori; 'La recepta clàssica', amb el cuiner Jaume Biarnés de la Fundació Alícia, les novetats discogràfiques del món de la clàssica i el jazz, etc.
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, 440Clàssica@Jazz, Emili Pujol, Cor Veus, Cabosanroque, Claudio Monteverdi

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.