ESTRENA

Entrem a «Sa cova» de Cala Joia

El duet menorquí estrena a EDR Balears el primer senzill del seu proper treball

| 01/04/2018 a les 17:00h

Cala Joia
Cala Joia | Dolors Boatella
Annabel Villalonga i Josep Albelairas es van conèixer a les sessions musical d'Es Cau, un emblemàtic indret menorquí al poble d'Es Castell. Aquest bar és el punt neuràlgic de la cançó marinera menorquina, la música de taverna que des de fa cinquanta anys acompanya diferents generacions de menorquins.

Acords de mar (Aumón Records, 2018) és el nom del primer àlbum oficial del duet menorquí, en plena campanya de VerkamiCala Joia és la cala imaginària de Josep Albelairas i Annabel Vilallonga. La parella es va conèixer a les mítiques nits d'Es Cau on cantaven i sonaven versos i cançons d'Ortega Monasterio i Tòfol Mus, estàndards de la cançó marinera menorquina. Annabel Villalonga afirma: "Dins la tradició musical menorquina hi ha dues vies, una és la música més folklòrca de jotes, fandangos i boleros, i l'altra, la cançó marinera que representaren, per exemple, als anys 70 Parranderos o Joana Pons".

Aquestes cançons van tenir tant de pes que van ser considerades immediatament cançons populars de Menorca. Aquesta via de la música de taverna que abasta sobretot balades, havaneres i valsos és on s'enmarca l'univers musical del duet. La cançó que estrenem, però, és una rumba que convida a l'estiu, "Sa cova", i és un avançament del que serà el seu proper disc.



"A Menorca encara hi ha la tradició d'anar a romandre devora a la mar. A passar les hores en coves naturals que s'han anat passant de generació en generació. Nosaltres no en tenim, de cova, però tenim amics que sí que en tenen [riu]...", afirma Josep Abelaires.

El mar és un element principal del nou treball, una font de records i de sentiments que els serveix de gran inspiració. Acords de mar (Aumón Records, 2018) ha estat enregistrat, mesclat i produït per Cris Juanico. Hi han col·laborat músics com Moisés Pelegrí a la bateria, Lluís Gener al contrabaix, Anna Ferrer posant veu a una de les peces, el famós guitarrista Pedro Hermosilla o el mateix Juanico, que hi ha afegit alguns baixos.

El 30 d'abril alguns d'ells acompanyaran el duet en la presentació de l'àlbum al Teatre Sant Miquel de Ciutadella. El disc es proposa travessar la Mediterrània i arribar aviat a terres catalanes, on la tradició de la música marinera segueix més viva que mai.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Cala joia, estrena, EDR Balears, cançó

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.