actualitat

«Llibertat, esperança i reivindicació», la tríada de valors de The Sey Sisters

El nou àlbum del trio osonenc veurà la llum el proper 30 de setembre en una diada d'activitats de cultura afrodescendent al CAT Tradicionàrius

The Sey Sisters: «Les dones negres som aquí»

| 28/09/2018 a les 11:55h

The Sey Sisters
The Sey Sisters | Arnau Oriol
Les cançons del trio The Sey Sisters són una explosió d'energia en totes direccions, i ara, a més, descarreguen una dosi doble de lluita antiracista. Per celebrar la sortida del seu nou treball discogràfic, que portarà el nom de Rise (Satélite K, 2018) i es llançarà el proper 30 de setembre, les tres germanes no es conformen amb l'habitual concert de presentació, sinó que ho faran a la seva manera. La formació osonenca organitzarà una diada d'activitats al CAT Tradicionàrius de Barcelona, on es combinaran tallers al voltant de la cultura afrodescendent amb el directe festiu del seu nou àlbum. 

La jornada portarà la participació del Sindicat Manter de Venedors Ambulants de Barcelona, que dinamitzarà una xerrada sobre antiracisme i projectarà el curtmetratge Twaaga (dirigit per Cédric Ido). També hi serà Black Barcelona, una entitat que promou activitats culturals per difondre i oferir nous referents afro, que seran els responsables de conduir una sessió de contacontes africans, així com un taller de mocadors. La vetllada de presentació acabarà amb una sessió de dansa africana d'Inés Sybille i amb el moment estrella de la vetllada: el primer directe de la nova gira de The Sey Sisters

Edna Sey, la gran de les tres germanes, explica que la decisió de realitzar una diada a tall de presentació prové de les ganes de "celebrar la sortida del disc amb tota la gent que ens ha acompanyat durant aquest temps i fer-los partícips del món que ens envolta i ens representa". La cantant afegeix que aquest format de diada està vinculat al nom del disc, ja que The Sey Sisters volen aixecar-se (rise, en anglès) per "visibilitar la comunitat afrodescendent". 


El seu nou llarga durada, comenta Edna Sey, vol "donar esperança al desig d'un món més igualitari i més just", tot i que la reivindicació fonamental recau en la "necessitat de donar visió a un sector social que molt poques vegades es té en compte, el col·lectiu afro i afrodescendent". El trio musical ha agafat el volant d'aquesta lluita i per això expressen amb contundència: "Creiem que és necessari, vivim en una societat que té tendència a donar per solucionades moltes coses que no ho estan, i per això hem tingut la necessitat d'expressar-nos des del que som: dones nascudes a Catalunya i negres". 

Arribades a un "moment de maduresa" com a formació, confessen que ara saben què volen fer i què els ve de gust: "Reafirmar-nos en el nostre missatge de llibertat, esperança i reivindicació a través d'aquest segon disc", confessa Edna Sey. I precisament per portar tots aquests valors al públic català, el grup té preparada una gira que començarà a revelar les properes dates de concert durant les pròximes setmanes. 
 

The Sey Sisters en concert. Foto: Gerard Mercadé

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Rise, The Sey Sisters

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.