actualitat

El català arriba per primera vegada a una gala d'Operación Triunfo

El concursant terrassenc Miki cantarà dimecres vinent 'Una lluna a l'aigua' de Txarango

També hi haurà presència d'un altre grup català, Love of Lesbian

Els catalans d'Operación Triunfo 2018

| 16/11/2018 a les 19:00h

Alfred García amb Txarango
Alfred García amb Txarango | Xavier Mercadé
Tot i que la majoria de professors d'Operación Triunfo són catalans i que l'acadèmia és a Terrassa, en aquest proper programa es viurà una fita històrica: per primera vegada en totes les edicions d'OT, es cantarà una cançó en català en una gala. Al passat repartiment de temes per la gala 9, la directora Noemí Galera va anunciar que Miki –l'únic concursat català que encara és al programa– cantarà dimecres vinent "Una lluna a l'aigua" de Txarango. A més, entre les cançons que s'han escollit per a aquesta setmana n'hi ha un altra d'un grup català. Es tracta d'"Allí donde solíamos gritar" del grup vicentí Love of Lesbian, que serà interpretada per l'altra concursant dels Països Catalans, Alba Reche.

Txarango ja havia tingut, per això, presència al programa televisiu a l'anterior edició, gràcies a Alfred García, que se'n declarava fan. De fet, va donar com a regal d'aniversari a la guanyadora de la passada edició, Amaia, dos discos del grup del Ripollès, i fins i tot van cantar-ne algun tema junts durant els descansos de l'acadèmia. Més endavant, acabada l'edició del programa, Alfred ha col·laborat en un concert de Txarango, cantant plegats "Músics de carrer".


I és que l'Alfred, cantant també altres temes en català com "Camins" de Sopa de Cabra, potser va obrir un porta d'entrada a la seva llengua dins el programa de Televisió Espanyola. En sortir de l'acadèmia, tant Alfred com Amaia han cantat amb diversos grups catalans que admiraven i els han donat visibilitat entre el públic que tenien dins OT. Així doncs han actuat diverses vegades al costat d'artistes com Judit NeddermannManel Navarro o Love of Lesbian
 

Amaia, Alfred i Judit Neddermann cantant. Foto: RTVE

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Alfred García, Love of Lesbian, Txarango, OT, Operación Triunfo, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.