Llista

Els discos que vindran (part I)

Repassem 15 novetats discogràfiques que arribaran al llarg del 2019

De Manel a la Companyia Elèctrica Dharma, passant per Sopa de Cabra i Ramon Mirabet

L'agenda festivalera del 2019

| 07/01/2019 a les 12:00h

A la llista dels propòsits d'any nou, molts grups de ben segur que han escrit publicar un nou disc. Cada procés creatiu és un món i alguns estan més encaminats que altres. Però al llarg d'aquesta setmana, a Enderrock.cat publicarem un seguit de notícies sobre les novetats que arribaran aquest any.

Manel
Sense cap dubte aquesta serà una de les novetats discogràfiques més esperades de la temporada. El quartet barceloní ja està enllestint el seu cinquè disc i tot apunta que les noves cançons sortiran l’últim trimestre de l’any. Què ens depararà el nou pop de Manel?

Oques Grasses
El 6 d’abril el festival universitari de la Telecogresca, al Parc del Fòrum de Barcelona, acollirà l’estrena del quart treball de la banda osonenca. L’àlbum estarà editat pel segell Halley Records, i encara no n’han revelat més detalls. "Coming sun...", van dir en broma a les xarxes socials.

Joan Rovira
El músic de Camarles ha estat enfeinat amb el que serà el seu tercer disc, noves cançons de pop d’autor que es podran escoltar a partir del mes de març. Així doncs, el nou repertori se sumarà als dos treballs anteriors: Peix sense espina (Satélite K, 2015) i Encara tenim temps (Satélite K, 2017). Rovira juga amb la veu i la guitarra amb melodies de rumba, folk i pop.

Lax'n'Busto
Després del comiat del cantant Salva Racero, Lax’n’Busto ha fet un gir conceptual pensant en el nou disc, Polièdric (RGB Suports, 2019), que sortirà a la venda el 15 de febrer. Els vendrellencs van promoure un concurs per buscar una nova veu, i van elegir Nerea Bassart. Però ella no serà l’única frontgirl, ja que la banda ha enregistrat el nou àlbum recuperant el seu cantant original i cofundador, Pemi Fortuny, i ha tingut la participació de cinc altres vocalistes de l’escena catalana com són Ramon Mirabet, Miquel Abras, Pol Fuentes, David Ros i Ernest Armengol. La gira només inclourà tres concerts: el 30 d’abril a l’Strenes de Girona (Auditori), el 10 de maig al Guitar BCN (sala Barts) i el 24 de maig a Reus (Teatre Fortuny).

El Diluvi
Coneguts per revisitar tot un referent com és Ovidi Montllor, la seva visió festiva de la música mestissa els ha dut per camins propis. La formació valenciana de la comarca de l’Alcoià ja treballa en noves peces pròpies que veuran la llum a l’abril.

Gertrudis
La samarreta imperi i el ventilador a punt. El trio de la Garriga farà enguany gira amb secció de vents i ho combinarà amb la gravació de nou disc els mesos de març i juny. El treball sortirà al setembre amb PromoArts.

Sopa de Cabra
Els gironins tornaran el 2019 a l’estudi de gravació després de recordar amb emoció 30 anys de la maqueta a La Nit dels Sopa. La banda liderada per Gerard Quintana i Josep Thió es tancarà a l’estudi en dues tandes, al gener i al juny, però no serà fins al novembre que estrenarà disc.

Companyia Elèctrica Dharma
Predicadors de la memòria musical col·lectiva, la formació del barri de Sants ja fa temps que no viu del passat. Aquest any publicaran un nou llarga durada, editat per RGB Suports i enregistrat a La Casamurada, previst per al març. 

Ramon Mirabet
El tercer disc del bandautor de Sant Feliu de Llobregat per fi està a punt d’arribar. Havia de sortir l’any passat, però l’expectativa ha seguit creixent i sortirà a la primavera, editat per Warner. La presentació del disc tindrà lloc el 5 d’abril al Palau de la Música Catalana.

Xarim Aresté
A l'artista de Flix encara li ressona l'eco de les les cançons urgents de l'EP Groc (Bankrobber, 2017), però ja està immers en l’enregistrament d’una nova referència. Gravat a La Casamurada, al Penedès, podrem escoltar aquest nou disc a partir del març, editat per U98 Music.

Feliu Ventura
El cantautor xativí tornarà a escena després de vuit anys de parèntesi sense enregistrar un disc amb cançons pròpies. Des de Música i lletra (Propaganda pel Fet!, 2011) que Feliu Ventura només havia gravat versions en clau reggae. El nou àlbum de cançó d’autor sortirà a la venda a la tardor.

El Petit de Cal Eril
Tot i que l’any passat va ser un període actiu per a Joan Pons amb la gravació de △ (Bankrobber, 2018) i la producció del darrer disc d’Els Pets, aquesta primavera ampliarà el repertori amb noves composicions que transiten pel que ell ha batejat com a pop metafísic.

Pau Vallvé
Life vest under your seat (autoeditat, 2019) és el títol de la nova referència del cantautor. L'àlbum sortirà a la llum el 25 de gener i ja se'n poden escoltar un parell de temes, el que dona nom al disc i "Diuen diuen diuen".


The Crab Apples
El quartet de Santa Eulàlia de Ronçana farà un exercici molt interessant de versionar-se a elles mateixes. El seu pròxim EP contindrà quatre cançons que ja eren a l'anterior disc, A Drastic Mistake (Hidden Track Records, 2017): “Wicked Memory”, gravada només una vegada i en acústic; “The Beginning” i “The End”, sorgides d’un mateix tema, i una altra que encara no volen desvelar. 

Intana
La veu de Núria Moliner va ser una de les revelacions del 2017 amb un disc homònim d'indie-folk càlid i atmosfèric. Després d'un 2018 de gira, enguany promet cançons noves al costat de la seva banda, Guillem Callejón (pedal steel, guitarres), Jordi Mestres (baix) i Ricard Parera (bateria).
Especial: Llistes
Arxivat a: Enderrock, llista, discos 2019, novetats discogràfiques, novetats

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.