Premis Enderrock 2019

La Trinca rebrà el Premi Enderrock d'Honor a la gala 2019

La formació rebrà el premi en reconeixement als seus 50 anys de trajectòria

Els Catarres, Doctor Prats i Alfred García encapçalen el rànquing dels Premis Enderrock per votació popular

| 11/02/2019 a les 17:30h

La Trinca
La Trinca | Arxiu Josep Maria Mainat
A més dels artistes de l'any, els Premis Enderrock sempre han tingut un espai per a les figures cabdals per a la música catalana amb premis especials com el d'Honor o el de la Trajectòria. L'any passat va ser Lluís Llach qui es va endur el Premi Enderrock d'Honor, i enguany serà la formació La Trinca, que celebra els 50 anys de trajectòria.

La Trinca és tot un referent de la cançó popular catalana dels anys setanta. Toni Cruz, Josep Maria Mainat i Miquel Àngel Pascual van debutar per primer cop en directe ara fa 50 anys a l’estudi Toreski de Ràdio Barcelona, al programa Radioscope, presentat per Salvador Escamilla. Amb una dilatada producció discogràfica –gairebé quaranta discos–, han deixat en el record referències com Opus 10 (Edigsa, 1976), Nou de trinca (Ariola, 1981) i, sobretot, Festa Major (Edigsa, 1970), esdevingut un clàssic indispensable.

Avançant-se al seu temps, van rodar el primer videoclip del grup l'any 1970 (“Tots som pops”), onze anys abans de la creació de la MTV i de l’eclosió del gènere; van convertir els seus recitals en espectacles teatrals i van fer el salt a la televisió, on van aconseguir l’èxit amb programes com No passa res (TV3) o Tariro Tariro (TVE) abans de convertir-se en productors intrèpids del món audiovisual.

La Trinca va ser més que un grup. Alguns els trobaven poca-soltes pel seu humor gruixut, però també hi havia sàtira, ironia i crítica social. L’alenada d’aire fresc del seu cançoner va asserenar els temps foscos de la Dictadura i de la Transició. Riure, festa major, trempera i sobretot moltes cançons que ja són història.
Especial: Premis Enderrock
Arxivat a: Enderrock, Prems Enderrock, Premi d'honor, La Trinca, Premis Enderrrock 2019, Premis Enderrock 2019

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.