festivals

Blues de temporada a Cerdanyola

Et proposem 5 propostes ineludibles per gaudir de la 29a edició, que tindrà lloc del 4 al 13 d'octubre

, Festivals | 03/10/2019 a les 10:00h

Kyla Brox
Kyla Brox | Fotos Arxiu de Cerdanyola
El Festival Internacional de Blues de Cerdanyola és una cita anual destacada al calendari pels amants de la música negra. Cèlebres figures del gènere ompliran els escenaris i carrers de la ciutat vallesana durant els més de deu dies de festival, que enguany ha dedicat la aquesta 29a edició a la memòria del llegendari Dr.John, prominent artista de la música afroamericana que va ser cap de cartell en dues ocasions i que va morir el passat mes de juny. Aquests són els concerts ineludibles del certamen que farciran de blues el municipi de Cerdanyola del Vallès del 4 al 13 d'octubre. 

Shanna Waterstown Band 
Divendres 4 d'octubre 
Pati del Museu d'Art de Cerdanyola (20.30 h)

Nascuda al sud dels Estats Units, Shanna Waterstown va compondre les primeres peces musicals amb tan sols 11 anys. Ara establerta a París, la cantant americana de blues, soul, funk, jazz i gòspel, s'ha convertit en una de les grans referències de la música negra a Europa. La "blueswoman" de veu càlida i encisadora marcarà les primeres notes de la nova edició del Festival Blues de Cerdanyola. 

J.Teixi Band
Dissabte 5 d'octubre 
Mercat Municipal Les Fontetes (22.30 h)
Banda històrica liderada pel madrileny Javier Teixidor, tot un geni de la guitarra amb un currículum que inclou aventures com Mermelada, entre el rock i el rhythm’n’blues, una de les formacions més interessants sorgides de la ‘movida madrileña’. Ha compartit escenaris amb mítics com Chuck Berry, Bo Diddley o Little Richard, i enguany serà la banda encarregada d'animar la nit de de dissabte del festival. 
 

J. Teixi Band Foto: Arxiu Blues de Cerdanyola


Sugar Daddy & The Cereal Killers 
Divendres 11 d'octubre 
Parc del Turonet (21.00 h)

Una locomotora incontrolable de swing, boogie-woogie i rhythm’n’blues arribarà a Cerdanyola des de Milà. De directe volcànic, viure un concert de Sugar Daddy & The Cereal Killers és experimentar un viatge al millor de la música nord-americana dels anys quaranta.

Sugar Daddy & The Cereal Killers Foto: Arxiu Blues de Cerdanyola


Kyla Brox
Divendres 11 d'octubre 
Parc del Turonet (22.00 h)

Kyla Brox és, indubtablement, un dels principals atractius del Festival de Blues de Cerdanyola 2019. Filla de Victor Brox –músic britànic de blues que al llarg de la seva trajectòria ha col·laborat amb eminències com Eric ClaptonJimi HendrixCharlie MingusMemphis Slim o Dr. John, entre altres–, no havia acabat l’escola primària que la jove cantant ja pujava als escenaris. Sempre balancejant-se entres les declinacions del blues i del soul, la vocalista anglesa va debutar discogràficament amb Window (autoeditat, 2007). En el pas pel festival de la ciutat vallesana, descobrirà la seva darrera obra fonogràfica, Pain & Glory (Pigskin Records, 2019).
 

Kyla Brox Foto: Arxiu Blues de Cerdanyola


Saron Crenshaw
Dissabte 12 d'octubre
Parc del Turonet (22.30 h)
El Blues de Cerdanyola ha anunciat el 12 d’octubre com una gran nit. La sessió l’obriran els locals Sun Street Blues i continuarà amb Danny Bryant, la banda de Calella Imperial Jade i Saron Crenshaw, principal reclam del cartell. Amb més de quatre dècades de trajectòria, el guitarrista nord-americà de rhythm’n’blues decodificarà en directe les peces del seu últim disc, Drivin’ (One Trick Dog, 2017).
 

Saron Crenshaw Foto: Arxiu Blues Cerdanyola

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Festivals, musica negra, blues, Kyla Brox, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.