Revista

Els Beatles i la clàssica, a 440Clàssica&Jazz

El número d'estiu de la revista combina un repàs dels festivals que han lluitat per mantenir-se amb reportatges de fons

Descobrim la vida de pel·lícula de Francesc Gabarró, violoncel·lista de "Yesterday" i recreem el segle XX en vint fotos històriques

| 29/06/2020 a les 11:25h

El número 57 de la revista 440Clàssica&Jazz, com els temps que estem vivint, és ben especial. La capçalera del Grup Enderrock dedicada a la música clàssica i el jazz dedica la seva portada del número d'estiu a Francesc Gabarró. A la majoria, aquest nom no us dirà res. Però va ser un músic amb una vida de pel·lícula que va arribar a tocar en multitud de gravacions, entre altres, un parell de peces dels Beatles, inclosa la cançó més versionada de tots els temps, "Yesterday". A més de comentar la seva trajectòria –sobre la qual es publicarà ben aviat una biografia–, i coincidint amb els cinquanta anys de la dissolució del grup de Liverpool, la revista inclou una anàlisi de la fecunda relació que Lennon, McCartney, Harrison i Ringo van establir amb les formes de la música clàssica, del Barroc a l'experimentació contemporània, en bona part a través de la figura del seu productor, George Martin.

A més, la revista inclou ofereix un gran reportatge sobre la història musical del segle XX a través de vint fotos històriques i comentades on apareixen grans personatges i grans històries de la clàssica i el jazz del 1900 al 2000. Francesc Tàrrega, Ricard Viñes, Andrea di Segurola, Maria Barrientos, Artie Shaw, Rina Celi, Demon's Jazz, Xavier Cugat, Enric Madriguera, Francesc Burrull, Pau Casals, Tete Montoliu amb Thelonious Monk, Conxita Badia, Alícia de Larrocha, Frederic Mompou, Núria Feliu, Oriol Martorell amb Duke Ellington, Victòria dels Àngels, María Luisa Anido, Jordi Sabatés amb Chick Corea, Montserrat Caballé i Mario i Jordi Rossy amb Brad Mehldau en son els protagonistes.

I com que aquest estiu, a pesar de tot, hi ha festivals, 440Clàssica&Jazz també presenta les programacions dels festivals que, lluitant contra vent i marea, i adaptant-se a les circumstàncies, sí que es faran en els mesos propers: la Schubertíada de Vilabertran, el Cruïlla XXS amb el Gran Teatre del Liceu, el Vijazz Vilafranca, el Notes al Parc de Girona, el Portbou Hot Jazz i el Festival de Sant Fruitós de Bages, entre altres.
 
Especial: Actualitat
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Beatles, 440Clàssica&Jazz, revista

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.