Crònica

Paisatges

El baríton Enric Martínez-Castignani tanca la seva etapa de músic resident de les Joventuts Musicals de Sabadell amb el darrer de quatre concerts

| 27/04/2021 a les 11:59h

Enric Martínez-Castignani (bariton) i Albert Guinovart (piano)
Teatre principal de Sabadell divendres 16/04/2021


Amb el suggerent títol de Paisatges, Enric Martínez-Castignani ens va proposar un vol que s’iniciava a terres angleses amb Songs of travel de Vaughan Williams i camí de l'hemisferi oest ens apropava a l’Andalusia de Lorca i Miquel Ortega per acabar el viatge a la pampa argentina amb cançons de Carlos Guastavino.

El baríton català té la doble faceta de ser un excel·lent cantant d’òpera i alhora un excel·lent liederista, un terreny que domina i coneix amb profunditat. Aquest coneixement l’ha portat a proposar un programa poc comú, i un fet com aquest es d’agrair. Tal com el repertori operístic habitual es nodreix d’una vintenta d’òperes que sempre pugen als escenaris, passa el mateix amb els lieder.

La vetllada va començar amb Vaughan Williams, Martínez-Castignani va saber administrar bé les forces, va entendre perfectament l’intimisme del britànic per deixar-se anar amb les cançons de Miquel Ortega i acabar entregant-se totalment a Guastavino. Quin plaer tenir un cantant que transmeti tant i que capta tan bé les diferents essències de cada compositor.

En un concert de lieder tan important és la veu com el piano. Albert Guinovart és sens dubte un dels millors pianistes contemporanis del nostre país, i així ho va demostrar, respirant amb el cantant i traient tota la poesia pianística de tots tres compositors. Un autèntic luxe per al cantant i per al públic.

Després de diverses sortides a l’escenari per rebre uns aplaudiments molt càlids ens van brindar una propina deliciosa la Canción al árbol del olvido, de Ginastera. Un altre fort aplaudiment per a les Joventuts musicals de Sabadell i la seva presidenta Joana Soler per mantenir aquesta programació tan necessària en aquests temps que ens han tocat viure.

Com va dir el prestigiós director d’orquestra Riccardo Muti fa pocs mesos: la cultura és aliment per a l’ànima. I ara més que mai ens en fa falta i molt.
 
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.