Dulce Laia, una bohemia del segle XXI

| 08/08/2008 a les 07:00h

Una de les propostes que ha accedit a les preliminars del Sona9 d'aquest 2008 és Dulce Laia, una cantutora que ens arriba des de Barcelona sense pels a la llengua i amb un directe molt sorprenent gràcies a la seva posada en escena i als elements interactius que Laia afegeix per al públic. Lletres complicades i afilades al servei d'una guitarra que s'acompanya sovint de sàmplers i altres elements de la música electrònica.

Procedència: Barcelona.
Components: Laia Cruells (veu, guitarra i sàmplers).
Estil musical: De tot una mica, des de les ranxeres fins al rock i el heavy, passant per algun bolero i, evidentment, la rumba catalana.
Influències: Patti Smith, PJ Harvey i Ani DiFranco.
Quins grups has abandonat pel camí? Sempre he anat en solitari. Tot i així, als directes no toco mai sola, perquè sempre porto petits instruments de percussió que el públic fa sonar de meravella. Es converteix en el protagonista de l’espectacle.
Com pot encaixar Dulce Laia en la nova escena musical catalana?
Crec que el que faig és força original, sobretot la posada a escena, ja que aporto un toc teatral a les cançons per donar més èmfasi a les lletres o, simplement, per aconseguir que la gent s’oblidi dels seus problemes, gaudint de la vida per un instant.
Què opines de l’evolució del pop-rock en català al segle XXI? Tot i que últimament van sorgint diferents estils, des del meu punt de vista encara es pot experimentar molt més. Som pocs catalans al planeta, i hauríem de reforçar la nostra originalitat i aportar-hi noves propostes abans que s’avancin altres cultures.
Arxivat a: Sona9