CRONOLOGIA

30 anys d'Enderrock (1993-2000)

| 27/04/2023 a les 11:30h

Imatge il·lustrativa
1993

23 D'ABRIL

   

Surt el número 1 d’Enderrock amb una periodicitat bimensual, que inclou un pòster de Lluís Gavaldà i Pep Guardiola. La primera redacció està situada al carrer Telègraf, 79, de Barcelona.  La revista es presenta al Parc de la Ciutadella en un doble concert de Lluís Llach i Sangtraït.

21 D'OCTUBRE

   

Concert de presentació de la revista amb l’actuació del grup gironí Zitzània, a la sala Nexus de Vic, durant el Mercat de Música Viva.

 

1994

MARÇ

   


Enderrock #5. Distribució d’un EP de vinil amb el primer acústic del rock en català del grup de pop-rock del Vallès Oriental B-30.

MAIG

      

Enderrock #6. Nou logotip i disseny de la revista, a càrrec de Sergi Opisso, i distribució de la col·lecció inèdita de pins del grup Sau.

NOVEMBRE



Primera edició del Concurs de Maquetes Enderrock amb 5 guanyadors: Munlogs, Fas Tard, Apus, ZZ Paf i Sinestèsia, que s’inclouen a la primera referència discogràfica de la publicació, Enderrock, Vol. 1 (EDR Discos, 1994).

 

1995


Maig

   

Enderrock #12. Distribució del K7 Independència total, a càrrec del Capità Catalunya, alter ego del cantautor Jaume Escala, editat pel segell Uràntia Records.

Juny



Nova redacció, més àmplia i integrada en un buc d’assaig amb els grups Ocults i Impresentables, al carrer Flassaders, 41, de Barcelona, al costat de l’antic Mercat del Born.

Setembre



Enderrock participa en la producció d’elements editorials per al Mercat de Música Viva de Vic, una feina que realitza fins a l’actualitat.

 

1996


Març

   

Enderrock #17. Distribució de l’àlbum de cromos de Sau.

Setembre

   

Enderrock #20. Distribució d’un K7-sàmpler d’Al·leluia Records.

Desembre

   

Enderrock #21 és el primer número amb una periodicitat mensual. Surt el mes en què Zitzània i Obrint Pas guanyen ex aequo el segon Concurs de Maquetes Enderrock.

 

1997


14 de febrer



Presentació d’Enderrock a la sala Roxy de València, amb les actuacions de Ja T’Ho Diré i Munlogs.

Maig



Enderrock #25 dedica la portada a Els Pets, en un número amb una bossa d’avellanes torrades de la Cooperativa de la Selva del Camp.

Setembre



La redacció de la revista assoleix una major professionalitat i es trasllada, per tercera vegada, a una oficina cèntrica del carrer Enric Granados, 111, de Barcelona. Pocs mesos abans, s’han incorporat a l’equip l’economista Jordi Novell, en les funcions de gerència, i la col·laboradora Rosa E. Massaguer en tasques administratives i logístiques.

Octubre



Enderrock coordina la III edició del Circuit Acústic ACIC, organitzat per Lluís Marrasé, que presenta propostes inèdites com la de Gerard Quintana i Jordi Batiste versionant Bob Dylan. La col·laboració s’allarga quatre temporades fins al 2000.

Octubre



El grup de Solsona Les Pellofes Radioactives guanya el tercer Concurs de Maquetes Enderrock.

 

1998


Abril

   

Lax’n’Busto
protagonitza la portada de l’Enderrock #34. El número s’acompanya d’una col·lecció inèdita de pues de Gossos.

2 d’abril



Presentació a Madrid de la revista amb el cantant Sisa i els periodistes Moncho Alpuente i Jesús Ordovás.

23 d’abril

      

Festa 5 anys d’Enderrock a la sala Bikini, amb Whiskyn’s, Les Pellofes Radioactives, Fes-te Fotre, Van de Kul, Gossos, Glaucs i Munlogs. Presentada per Santi Faro.

Maig



Enderrock #35 estrena nou logotip i disseny gràfic coincidint amb el cinquè aniversari, a càrrec de Mikel Sánchez-Dominich.

Juliol



Enderrock #37 és un número especial dedicat als 100 millors discos catalans de la història. 
La llista està encapçalada pel Dioptria (Concèntric, 1969) de Pau Riba. Amb la revista es regala la samarreta de Lax dedicada a “Emiliano Zapata”.

7 de juliol



La trobada dels 100. Presentació a la seu de la SGAE a Barcelona de la revista Enderrock, amb la presència de mig centenar d’artistes de rock de la llista dels 100 millors discos.

18 de setembre



A l’Escenari Enderrock del Passeig Pep Ventura del Mercat de Música Viva de Vic actuen Obrint Pas, Brams, Opció K-95, Remences, Skatobeat i Amusic Skazz Band.

19 de setembre



Final del 4t Concurs de Maquetes Enderrock al MMVV, que guanya No Nem Bé. L’escenari programa Psiconautes, Gra Fort, Munlogs, Apòlit, Blues de Picolat, Les Pellofes Radioactives, Whiskyn’s i Ejectés.

 

1999


Març



El 13 de febrer de 1999 mor Carles Sabater. Enderrock prepara i llança una edició urgent amb una revista monogràfica dedicada al cantant de Sau, Enderrock #44, i publica la seva darrera fotografia en directe.

9 de març



Primera edició dels Premis Enderrock de la música catalana, a la sala Bikini de Barcelona.

Abril



Grup Enderrock coedita amb l’associació professional ARC una segona capçalera, L’Espectacle. Es tracta d’una revista dedicada al món de la contractació en directe.

Juliol

   

Enderrock #48 distribueix per primera vegada un CD: Enderrock Global So, en col·laboració amb la discogràfica gironina Música Global.

Setembre



El Mercat de Música Viva de Vic acull la final del 5è Concurs de Maquetes Enderrock, que guanya Aquitamxé. Enderrock també programa l’escenari d’El Sucre amb les actuacions de No ‘Nem Bé, Ai Ai Ai, Kop, Hechos Contra el Decoro, Dr. Calypso, FlacOs Diplomáticos de Monte Alto.

Octubre



Neix la revista de biografies il·lustrades Rockcol·lecció. El primer múmero està dedicat a Sopa de Cabra i es distribueix gratuïtament amb Enderrock.

Novembre



Enderrock guanya el Premi a la Millor Publicació de l’Any concedit per l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC).

 

2000


Gener



Enderrock inaugura el segle XXI escollint les 100 cançons més populars de la música en català amb el número 53 de la revista.

22 de març

   

Lliurament dels II Premis Enderrock a la sala Bikini de Barcelona, amb l’actuació de No Nem Bé.

Abril



Enderrock regala els SG originals de la primera època de Sopa de Cabra, coincidint amb el disc de platí per les 100.000 còpies venudes de Ben endins (Salseta Discos, 1991).

Setembre



La revista distribueix el CD de La cançó de l’estiu de TV3: “Enmig de la mar”, de Menaix a Truà.

Setembre

   

Papa:Noes
guanya el 6è Concurs de Maquetes Enderrock al MMVV. La progrmació de la Nit Enderrock acull les actuacions d’Aquitamxé, Obrint Pas, Inadaptats, Zen Zila, Dusminguet i Dixebra.

Novembre

   

Enderrock #62 distribueix de manera gratuïta el primer número de la quarta capçalera musical especialitzada editada per Grup Enderrock, anomenada Folc, dedicada a les músiques d’arrel. La nova revista cobreix una etapa de 36 números i sis anys de vida. A partir del novembre del 2007 passa a dir-se Sons de la Mediterrània, amb sortida cada dos mesos i centrada en la música i la cultura genuïnament mediterrània, actualment editada en format digital.


 
Especial: Enderrock 30 anys
Arxivat a: Enderrock, Enderrock 30 anys, cronologia, aniversaris

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.