cronologia

30 anys d'Enderrock (2018-2023)

| 27/04/2023 a les 11:30h

Imatge il·lustrativa
2018


GENER

      

Enderrock produeix el disc de tribut a Mishima: Set tota la vida (EDR Discos), reversió del disc del grup barceloní a càrrec de 14 artistes. El CD es presenta a l’Antiga Fàbrica Damm de Barcelona el 12 de gener.

MARÇ

      

Enderrock i Catalunya Ràdio celebren 25 anys de T’agrada el blues?, realitzat per Pi de la Serra, amb un CD dels blues inèdits gravats cada setmana. El CD es presenta el 14 de març a l’Apolo [3] de Barcelona.

MARÇ



Enderrock #273 publica una revista monogràfica dedicada als 30 anys del grup Sau, distribuïda amb el diari Ara, i una edició de col·leccionista dels cartells de totes les gires. Inclou un cançó x cançó comentat sobre el repertori complet del duet osonenc.

7 DE MARÇ

   

La gala de lliurament dels Premis Enderrock 2018 - XX Premis de la música Catalana se celebra de nou a l’Auditori de Girona, amb les actuacions de Roba Estesa, Judit Neddermann, Els Catarres, La Pegatina, Mishima, Roger Mas i Núria Graham, El Petit de Cal Eril, Ferran Palau i Sau30.

MAIG

   

Enderrock #275 commemora els 25 anys de la revista amb un número especial dedicat a les 100 millors cançons de la Cançó, un reportatge sobre els 50 anys de “L’estaca” i un DVD documental sobre Les cançons del 68, amb entrevistes als autors, realitzat per Albert Lloreta, Elisenda Soriguera i Joaquim Vilarnau.

JUNY

   

Xarim Aresté
distribueix amb el núm. 277 d'Enderrock l'EP inèdit Groc (Bankrobber), per a demanar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats.
 
OCTUBRE



El Grup Enderrock guanya el Premi Joan Coromines pel seu compromís en la normalització de la nostra llengua, cultura i nació. La cerimònica de la XVII edició es va celebrar al Teatre Principal de Badalona.
 
NOVEMBRE

   

Primer concert del cicle '25x25' de música i entrevistes amb músics a llibreries, amb Paula Valls a El Gat Pelut. El cicle, que celebra els 25 anys d'Enderrock, tindrà continuïtat amb el nom de 'LlibreSons i, a més de Barcelona, s'estendrà per comarques gironines i a Calonge, poble de llibres.
 
28 DE NOVEMBRE

   

Primera edició dels Premis Enderrock de la Música Balear. Els Premis Enderrock arriben a Palma per distingir els millors discos de l’any a les Illes Balears i Pitiüses. La gala té lloc al Teatre Xesc Forteza fins al 2022, que es trasllada al Teatre Principal. Hi actuen Joan BibiloniMaria del Mar BonetDa SouzaAnna FerrerJanskyAnegats.


2019


1 DE GENER

   

Enderrock publica el reportatge Rap'n'trap dedicat a la nova generació de música urbana en català, i edita un CD amb un recull dels principals rapers del país.
 
21 DE GENER


  

Inauguració de la mostra Si mireu el vent d’on ve, que repassa la història del Grup de Folk en vint cançons. Comissariada pel Grup Enderrock i il·lustrada per Jordi Batiste, a l’Arts Santa Mònica.
 
1 DE FEBRER

      

Enderrock distribueix en format DVD el documental Dioptria. 37 anys i 1 dia, sobre una idea de Pau Riba, realitzat per Nolasc Riba l'any 2006.
 
28 DE FEBRER

   

XXI edició dels Premis Enderrock 2019 - Premis de la Música Catalana, que se celebren a l'Auditori de Girona amb les actuacions de Companyia Elèctrica Dharma, Joan Rovira, L'Últim Indi, Porto Bello, Lildami amb Suu, Els Pets, Joan Dausà, Lax'n'Busto, Oques Grasses i Clara Peya.

ABRIL

      

Enderrock edita i distribueix el CD Pop ebrenc amb un recull d'artistes de les Terres de l'Ebre, i en fa diverses presentacions territorials.

MAIG

   

Edició monogràfica dedicada a la música al País Valencià amb un CD que recull els artistes guanyadors de la 1a edició dels Premis Carles Santos. Enderrock distribuirà el recopilatori de les edicions posteriors.

1 DE JUNY

   

Enderrock distribueix el llibre Discmedi produccions discogràfiques. 30 anys de Jordi Bianciotto, sobre la història de la companyia discogràfica.
 
30 DE JUNY

      

Enderrock homenatja el disc Festa Major de La Trinca en un espectacle en directe coproduït amb Seed Music a l'Espai Ter de Torroella de Montgrí, i amb la direcció musical de Joan Díaz. Hi van participar Cesk Freixas, Edna Sey, Guillem Roma, Ju, Mareta Bufona i Senyor Oca. La versió discogràfica es distribueix amb el número Enderrock #291.
 
SETEMBRE

   

Enderrock guanya la primera edició dels Premis Alícia en periodisme musical, organitzats per l'Acadèmia Catalana de la Música
 
NOVEMBRE

   

Enderrock distribueix el CD Or verd (Temps Record), que inclou la cançó "Herois obscurs" interpretada per Rosalia.

28 DE NOVEMBRE

   

Segona edició dels Premis Enderrock de la Música Balear al Teatre Xesc Forteza, amb les actuacions de Marala, Uc, Marta Elka i Toni Pastor, Jorra i GomorraFormentera Badminton Fan Club i Cabot.
 
1 DE DESEMBRE




Edició de la revista monogràfica #297, dedicada a Lluís Llach i als seus 50 anys de trajectòria. Serà distribuïda amb el diari Ara
 
12 DE DESEMBRE

   I

   

Inauguració a l’Arts Santa Mònica de l’exposició sobre Lluís Llach Com un arbre nu, comissariada per Lluís Danés a partir d'una idea del Grup Enderrock.


2020


FEBRER

   

Juntament amb l'Associació ARC, Enderrock presenta les jornades L'Anuari en Viu al Centre Cultural Albareda; un espai de debat sobre les dades publicades per L'Anuari de la Música

MARÇ



Enderrock publica l'edició número 300 amb el número monogràfic Quatre dècades de rock - 300 fotografies de concerts per Xavier Mercadé.

5 DE MARÇ

   

XXII edició dels Premis Enderrock 2020 - Premis de la Música Catalana a l'Auditori de Girona, amb les actuacions de La Simfònica de Corda i Cobla de Catalunya amb Martín Rodríguez Jr. i Roger Padullés, Miki Núñez + Maren, Sopa de CabraBlaumutGertrudisBalkan Paradise OrchestraMeritxell i Judit NeddermannKoersPAWN Gang amb LildamiSalvatge Cor amb Maria Jaume MartorellSmoking Souls.

SETEMBRE

   

El Centre Cultural Albareda del Poble-sec a Barcelona, acull l’exposició 'Enderrock - 300 números en 25 imatges', que mostra les fotografies icòniques –d’autors com Juan Miguel Morales, Michal Novak, Noemí Elías, Xavier Mercadé o Marc Dídac– que han estat portada de la revista.
 
OCTUBRE

   

Estrena al 33 del programa Clipping, realitzat pel Grup Enderrock, que oferia una àmplia selecció de clips de qualitat per mostrar l’actualitat de la creació musical i audiovisual.

26 DE NOVEMBRE

   

Tercera edició dels Premis Enderrock de la Música Balear al Teatre Xesc Forteza, amb les actuacions de Tomeu Penya, Joana Gomila, Pep Suasi, Maria Jaume & Lluís Cabot i Rudymentari.


2021


8 ABRIL

   

XXIII edició dels Premis Enderrock 2021 - Premis de la Música Catalana a l'Auditori de Girona, amb les actuacions d'Oques Grasses, Maria Arnal i Marcel Bagés, Porto Bello amb SamanthaXavi Sarrià amb Pep Gimeno 'Botifarra'Marcel i Júlia, b1n0 amb Ferran Palau & Meritxell NeddermannSidonieBethCaïm Riba i 31 FAM

MAIG

   

   

Obre al Palau Robert de Barcelona l'exposició Rock Viu, sobre fotografies de música en directe, del cap de fotografia d’Enderrock, Xavier Mercadé.
 
JUNY

   

Enderrock distribueix, amb el núm. 320, el disc Animalari urbà, de The Tyets. És el primer disc d’urbana en català per a infants a partir de poemes d’Enric Larreula. Un projecte de la Bressola, coeditat amb Luup Records i Enderrock
 
JULIOL

   

Mor als 54 anys Xavier Mercadé, el director de fotografia de la revista Enderrock, de la qual formava part del nucli fundacional. El seu arxiu consta de més d’un milió de fotografies de 14.000 concerts.

SETEMBRE

   

   

Inauguració a la Casa de Cultura de Girona de l'exposició Sopa de Cabra: 30 anys Ben endins. La mostra repassa la història d’un àlbum cabdal en la música popular catalana, el doble directe Ben endins (Salseta Discos, 1991), amb fotos de Francesc Fàbregas i Xavier Mercadé, a més de filmacions de l’època i documents diversos.

25 DE NOVEMBRE

   

Quarta edició dels Premis Enderrock de la Música Balear al Teatre Xesc Forteza, amb les actuacions de Kard's Piken amb Joan Bibiloni, Maria Hein, Alanaire, Donallop, Reïna, Jantià, Baldo i Ramon Farran.


2022


MARÇ



Edició especial de la revista Enderrock #330, dedicada a Pau Riba, en motiu de la seva mort. El número es distribueix de manera conjunta amb el diari Ara.

3 DE MARÇ

   

XXIV edició dels Premis Enderrock 2022 - Premis de la Música Catalana a l'Auditori de Girona, amb les actuacions de Blaumut, Els Catarres, Ginestà, Suu, Xarim Aresté, Marina Rossell amb Ferran Palau, Maria Hein i Anna Andreu, Vienna amb Roserona, Auxili, Navet, Maruja LimónLal'Ba

ABRIL

   

Primer capítol del pòdcast cultural Punt Volat; un projecte conjunt de les editorials Grup Enderrock, L'Avenç i Raig Verd, conduït per Núria Iceta, Jordi Novell i Laura Huerga. La primera entrevistada és la periodista cultural Anna Guitart.
 
SETEMBRE

      

      

Inauguració al Palau Robert de Barcelona de la mostra 50 anys creant històries per celebrar mig segle de carrera i els 75 anys d’edat de l’escriptor i periodista musical barceloní Jordi Sierra i Fabra.
 
21 DE SETEMBRE


   

Primer capítol del pòdcast Univers Enderrock, amb Pau Serrasolsas. Un espai sobre els referents dels músics catalans, presentat per Èlia Gea, Sergi Núñez i Jordi Novell.

2 DE NOVEMBRE

   

Cinquena edició dels Premis Enderrock de la Música Balear, que es traslladen al Teatre Principal de Palma. Hi actuen Agustí Fernández, Mar Grimalt, Anna Ferrer, Maria Hein amb Marga Rotger, MDMAR, Da Souza, Mireia, Clodine i Xanguito.
 

2023


1 DE MARÇ

 

   

Celebració de la 25a edició dels Premis Enderrock i dels 30 anys de la revista a Mas Marroch (Vilablareix)
 
9 DE MARÇ



   

XXV edició dels Premis Enderrock 2023 - Premis de la Música Catalana, a l'Auditori de Girona, amb les actuacions de The Tyets, Triquell, Lauren Nine, Miki Núñez amb Alfred García, Pol Batlle amb Rita Payés, Judit Neddermann, Julieta, Scorpio, Socunbohemio, Stay Homas, Gertrudis i Boom Boom Fighters & Cookah P.
  
10 DE MARÇ



La revista Enderrock i el Grup Bonpreu i Esclat impulsen la difusió de música emergent en català a través de la iniciativa L'Hora Enderrock a Bon Preu i Esclat; una playlist diària de dues hores amb música d'artistes novells.
 
1 D'ABRIL

   

Enderrock presenta un nou disseny, obra de Sergi Opisso Studio, i un número especial per a commemorar els 30 anys de la publicació.

14 D'ABRL

   

Presentació a Palau Robert de l'Enderrock #347 commemoratiu dels 30 anys, amb l'actuació de Sílvia Pérez Cruz.


 

<< 2009 - 2017                

Especial: Enderrock 30 anys
Arxivat a: Enderrock, Enderrock 30 anys, cronologia, aniversaris

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.