Cargols, combats i corrandes

Montagut acull el 2 d'abril el II Combat de Corrandes de la Garrotxa

| 31/03/2011 a les 10:34h

El primer Combat de Corrandes de la Garrotxa es va fer a Santa Pau amb la panxa plena de calçots. El segon arriba aquest dissabte 2 d'abril a Montagut i s'acompanyarà, entre altres activitats, de degustació de cargols.


El II Combat de Corrandes de la Garrotxa se celebrarà a la plaça de l'Església de Montagut. La jornada començarà amb un taller de bèlit, joc tradicional, amb l'equip Cupdecana (10.30 h). A l'hora del vermut, ball de bastons amb els Picadits de Vilassar de Mar, i a l'hora de dinar, cargolada popular (acompanyats de fesols de Santa Pau, botifarres de Montagut, galetes de Ca l'Enric...).
Havent dinat, s'iniciarà el II Combat de Corrandes, on segur que es cantaran moltes bestieses. Qui la digui més bé i més grossa guanyarà una nit per a dues persones a Jesús (el Baix Ebre), coincidint amb Fira de l'Oli i la Trobada de Grallers i Dolçaineres dels Països Catalans 2012. El jurat el formaran Gustinet d'Espolla, Anna Roca d'Olot i Clara Segura de Sant Just Desvern. Finalment, la jornada es tancarà amb el concert de Manelic de Pera.
El I Combat de Corrandes es va fer entre calçots, xai pigallat i carquinyolis el 21 de març del 2009 a l'encantadora plaça porxada de Santa Pau. El guanyador va ser Albert Botràn.
Arxivat a: Sons de la mediterrània, corrandes, vilariu, glosa, calçots, garrotxa, cargols