Jotes a la vora del riu

El casal Panxampla de Tortosa celebra demà dissabte la jornada 'Cantem i ballem per la llengua i la cultura catalana'

| 29/04/2011 a les 07:00h

Cada mes d'abril, el col·lectiu 'La jota a la plaça' i el casal Panxampla de Tortosa organitzen una trobada per fomentar les ballades de jota com a espai públic de participació, de reivindicació i de carrer. La trobada d'enguany, que es farà demà 30 d'abril, coincideix amb la catalogació per part de la Generalitat de Catalunya de la jota com a 'element festiu patrimonial d'interès nacional'.

La trobada 'La jota a la plaça per la llengua i la cultura catalana' tindrà lloc demà dissabte a partir de les 7 de la tarda al costat de l'antic Escorxador de Tortosa, a la vora del riu. Hi participaran diversos grups de jota de les Terres de l'Ebre, el Priorat i el Maestrat, i també es presentarà el número de la revista Caramella corresponent al semestre gener-juny, i dedicat en bona part a la jota.
Els organitzadors esperen que la recent declaració de la jota com a element festiu patrimonial d'interès nacional permeti "començar a introduir la jota en l'imaginari cultural català i aconseguir reflectir la riquesa i gran diversitat dels diferents territoris que formen la cultura catalana". La ballada a la vora del riu també es presenta com una protesta contra la sentència del Tribunal Suprem contra el model d'immersió lingüística en el sistema educatiu de Catalunya i contra el tancament dels repetidors de TVC al País Valencià.
Com cada any, entre els assistents se sortejarà un exemplar del llibre Del folklore tortosí, del músic, folklorista i periodista Joan Moreira.

Arxivat a: Sons de la mediterrània, Tortosa, Panxampla, jota, Caramella