CaboSanRoque guanya la I Beca Innovació en Cultura Popular

El seu espectacle 'Bestiari' es presentarà a la propera Fira Mediterrània

| 03/06/2011 a les 12:53h

Els bestiaris medievals inspiren l'espectacle amb què el grup CaboSanRoque ha guanyat la Beca Innovació en Cultura Popular. El muntatge, amb música ideada a partir dels moviments i mecanismes d'animals articulats, s'estrenarà el proper novembre a la Fira Mediterrània de Manresa.


Bestiari
, de CaboSanRoque, ha guanyat la primera edició de la Beca Innovació en Cultura Popular, segons ha fet públic avui la Fira Mediterrània de Manresa. El jurat ha escollit entre les 48 propostes presentades. L’espectacle Bestiari és la posada a escena d’uns animals inventats i creats per CaboSanRoque, agafant com a punt de partida el camp literari dels bestiaris medievals, que proposa la materialització d’una fauna pròpia utilitzant les eines amb les quals el grup treballa habitualment: la recuperació i refuncionalització d’objectes quotidians per a la creació d’enginys mecànics i artefactes musicals controlats informàticament.
La beca és una iniciativa de la Fundació Jaume Casademont de Girona i la Fundació Embat Cultural de Vic, amb la col·laboració de la Fira Mediterrània de Manresa, que actua com a Fira oficial. La dotació de la beca és de 5.000 euros i l’objectiu és "la producció d’un espectacle innovador de cultura popular, capaç de compaginar la tradició amb la modernitat".
Abans de presentar-se a Manresa, hi haurà una preestrena de Bestiari a Girona amb motiu de les Fires de Sant Narcís.
El jurat que atorga aquesta beca està format per Tere Almar, directora artística de la Fira Mediterrània de Manresa; Jaume Cruset, tècnic de l’Ajuntament de Girona; Bienve Moya, etnòleg i Premi Nacional de Cultura Popular 2009; Xavier Roviró, d’Òmnium Cultural Osona, i Manel Vilanova, de Xarxa de Teatre.

Arxivat a: Sons de la mediterrània, Fira Mediterrània, Cabosanroque