Neix el festival Vall a Vall

Eliseo Parra, La Coixinera, Tazzuff... aquest juliol a Llívia i Esterri d'Àneu

| 08/06/2011 a les 16:56h
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Esterri, Llívia, Festcat, La Coixinera, Tazzuff
La Festcat (les escoles d'estiu de cultura popular del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana) es concentra a partir d'enguany als Pirineus. Els tallers i cursos tindran dues seus, Llívia i Esterri d'Àneu, que acolliran a més un conjunt d'espectacles artístics agrupats sota la denominació Festival VAV / Vall a Vall.


La Festcat 2011 tindrà dues seus: l’Escola de la Festa de Llívia celebrarà la 14a edició del 10 al 15 de juliol, mentre que les escoles de Dansa (Dansàneu) i de Música, que s’organitzaven respectivament a Esterri d’Àneu i a Torroella de Montgrí, sumen esforços per crear un únic campus a Esterri entre el 10 i el 16 de juliol.
A més de tota l'oferta de cursos i tallers sobre cultura popular, la Festcat programarà tant a Esterri com a Llívia un conjunt d'espectacles artístics, integrats tots en una nova marca, el Festival VAV / Vall a Vall. Els organitzadors volen que aquest festival signifiqui "un retorn cap al territori i la seva població resident".
El cartell del VAV inclou noms destacats dins les músiques d’arrel, com el cantant i investigador Eliseo Parra, el grup mataroní La Coixinera, el conjunt de jazz-folk Estramp Jaç, la carismàtica orquestrina Solistes de la Costa, els guanyadors del III Concurs Sons Tazzuff, el trio de música tradicional La Sonsoni o el grup de cançó aranesa Bramatopin.
Com els darrers anys, el circ serà protagonista a la vela de l’acordió de Llívia, amb el mag Gilbert Trilles i amb les companyies Cia TT i Cia La Corcoles. Pel que fa a la dansa, la companyia Factoria Mascaró presentarà una creació en què flirtegen la dansa d’arrel i la contemporània.
 
Més informació: www.escolesfestcat.cat

Foto: La Vall de la Cerdanya amb Llívia al fons (Mark Cat)