Jordi Molina i Marc Egea, ambaixadors a Sardenya

Promotors, músics i festivals catalans participen en una trobada mediterrània a diferents pobles sards

| 27/06/2011 a les 18:09h

La setmana passada es va organitzar una trobada a la regió de Sàsser, a Sardenya, amb concerts i debats sobre cultura popular mediterrània. En representació catalana van viatjar-hi Marc Egea, Jordi Molina, So Nat, PortalBlau, Qadar i la Fira Mediterrània.


Del 19 al 24 de juny passats, la Rete Italiana di Cultura Popolare va organitzar una trobada de la Xarxa Euromediterrània per l'Art i la Cultura Popular a la regió sarda de Sàsser, amb actuacions de músics de diversos països en diferents pobles fins arribar a l'Alguer, on es va celebrar la darrera trobada coincidint amb la multitudinària festa de les Fogueres de Sant Joan.
A través de l'associació Qadar, que forma part de la citada xarxa, es van presentar el tenorista Jordi Molina i el violista de roda Marc Egea (o el que és el mateix, dues quartes parts del grup Kaulakau) i el festival PortalBlau d'Arts i Músiques de la Mediterrània de l'Escala. Per la seva banda, la Fira Mediterrània de Manresa, que també forma part d'aquesta xarxa, va presentar-hi els Grallers So Nat.
També hi van participar entitats i músics d'Egipte, Grècia, el Marroc i Alemanya.
Marc Egea ens explica que l'experiència ha estat molt interessant, especialment les actuacions a les places dels petits pobles de l'interior: "La gent sarda és molt hospitalària, i allà on arribàvem amb aquesta mena de caravana de músics ens acollien amb els braços oberts".
La propera cita de la Xarxa Euromediterrània per l'Art i la Cultura Popular tindrà lloc a la ciutat marroquina de Fes el 15 de juliol, coincidint amb el Festival de Cultura Amaziga. Qadar hi presentarà un grup de rumba catalana.

Fotos: Ferran Morillas (Qadar)

Arxivat a: Sons de la mediterrània, Portalblau, Qadar, Jordi Molina, Marc Egea