Les mil cares del FIMPT

Rumba, folk, cúmbia, gralles... aquest cap de setmana a Vilanova i la Geltrú

| 15/07/2011 a les 07:00h

Entre avui i diumenge, Vilanova i la Geltrú acull el 31è Festival Internacional de Música Popular i Tradicional, més conegut com a FIMPT. El Pont d'Arcalís, Chico Trujillo, 17 Hippies, Peret i Sharon Shannon encapçalen un cartell que combina els concerts centrals a la plaça de la Vila amb música de tots els formats en diferents espais.


Per no perdre's en la diversitat de la vintena llarga de propostes que es presenten al festival, el FIMPT distribueix la seva programació en diversos eixos temàtics.

L'ESCENARI CENTRAL. La plaça de la Vila acull els artistes amb audiències més àmplies: el grup de folk pirinenc El Pont d'Arcalís, la nova cúmbia xilena de Chico Trujillo, els francesos Santa Macairo Orkestar, els alemanys 17 Hippies, els rumbers Sabor de Gràcia amb el seu homenatge a Gato Pérez, el rei de la rumba Peret i l'acordionista irlandesa Sharon Shannon.

NOCTURNS DE PAU. El nou auditori Eduard Toldrà acollirà les actuacions més intimistes: el grup de cantadeiras gallegues Ialma, la cantant sèrbia Bojana Nikolic i l'algeriana Neila Benbey.

ACCENTS DE LA TERRA. La música d'arrel catalana estarà representada pel grup guanyador del III Concurs Sons, Tazzuff; els grallers del Baix Camp Ganxets, que celebren el seu vintè aniversari, i el trobador d'Almacelles Xavier Baró, que protagonitzarà la Nit de la revista Sons al Foment Vilanoví.

RITMES VIATGERS. Pels carrers, despullats d'escenaris però plens a vessar d'espectadors, desfilarà la fanfàrria francomagribina Fanfaraï.

MÚSIQUES XIQUES. A la plaça de les Cols es presentaran dos espectacles familiars: Tubs del món amb el bufador Xavi Lozano, i un taller de sons amb bosses de brossa amb Josep Pinyu Martí i Joan Pinós

FIRASAC. La mostra de sacaires, dissabte al matí, es complementarà amb cercaviles i l'actuació del virtuós irlandès Mikie Smith.

VERMUTS TERTÚLIA. Cada migdia, a l'hora del vermut, tertúlia a la plaça Font i Gumà amb alguns dels protagonistes del festival.

DIVERSONS. El programa de música per a la integració de l'Obra Social de La Caixa programa els flamencs aragonesos Azul y Nácar i el grup cubanocatalà Habana con Kola.

FIMPTele. El programa Rodasons de Televisió de Catalunya presentarà alguns dels concerts històrics del festival a Més Parròquia.

Tota la informació sobre horaris i escenaris a www.vilanova.cat/fimpt

Arxivat a: Sons de la mediterrània, Vilanova i la Geltrú, FIMPT, El Pont d'Arcalís